Pikantní vegetariánská svačinka za babku
Suroviny
zakysaná smetana
200
g
majonéza
2
PL
kari koření
1
ČL
sůl
pepř
jablko
1
ks
malé, pevné, zelené
pórek
8
cm
čekanka
1
ks
červená, menší kousek
toustový chléb
8
plátků
mandle
2
PL
nasekané
Postup
1
V misce smíchejte smetanu s majonézou a kari, osolte a opepřete.
2
Jablko oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, vykrojte jádřinec a dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Očistěte pórek, důkladně ho omyjte a také nakrájejte nadrobno. Jablko i pórek vmíchejte do smetany.
3
Očistěte čekanku a rozeberte ji na lístky. Ty omyjte a osušte v odstředivce na salát. Polovinu krajíčků chleba obložte čekankou a na tu rozdělte připravenou směs. Navrch přiklopte dalším plátkem chleba a silně stiskněte. Tramezzini můžete šikmo jednou nebo dvakrát rozkrojit na trojhránky.
Recept je převzatý z knihy Susanne Bodensteiner a Martina Kittler: Kuchařka na hubené časy, vydavatelství Jan Vašut.