0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tramezzini s pórkovo-jablečnou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4324 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 696 g
Tuky 105 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní vegetariánská svačinka za babku

Suroviny

majonéza 2 PL
kari koření 1 ČL
sůl
pepř
malé, pevné, zelené
pórek 8 cm
čekanka 1 ks
červená, menší kousek
toustový chléb 8 plátků
nasekané

1 V misce smíchejte smetanu s majonézou a kari, osolte a opepřete.

2 Jablko oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, vykrojte jádřinec a dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Očistěte pórek, důkladně ho omyjte a také nakrájejte nadrobno. Jablko i pórek vmíchejte do smetany.

3 Očistěte čekanku a rozeberte ji na lístky. Ty omyjte a osušte v odstředivce na salát. Polovinu krajíčků chleba obložte čekankou a na tu rozdělte připravenou směs. Navrch přiklopte dalším plátkem chleba a silně stiskněte. Tramezzini můžete šikmo jednou nebo dvakrát rozkrojit na trojhránky.

 

 

Recept je převzatý z knihy Susanne Bodensteiner a Martina Kittler: Kuchařka na hubené časy, vydavatelství Jan Vašut.

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč