0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Třešňový sirup

Třešňový sirup

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2250 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 540 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Třešňový sirup je výborný nejen pro přípravu osvěžujících letních limonád, ale oceníte jej iu dezertů - jako jsou například palačinky, či vafle přelité tímto sladkoučkým sirupem. O recept na domácí třešňovou šťávu se s námi podělili naši čtenáři.

Suroviny

třešně 1 kg
voda 500 ml
kyselina citronová 7 g
cukr 400 g

Postup

1

Třešně zbavíme zelených stonků a listů a namočíme alespoň na hodinu do vody, aby se odplavily všechny červíky a nečistoty.

 
2

Důkladně seprané třešně za neustálého míchání rozvaříme ve vodě. Během vaření je také podrvíme, čímž pustí ještě více šťávy.

3

Rozvařené třešně propasírujeme.

4

Získanou třešňovou šťávu uvedeme do slabého varu. Na každý půl litr šťávy přidáme 400 g cukru a 7 g kyseliny citrónové.

5

Připravený převařený třešňový sirup naplníme do důkladně umytých a vysušených lahví a uchováme na tmavém místě.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: Marcela

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit