Třešňový sirup je výborný nejen pro přípravu osvěžujících letních limonád, ale oceníte jej iu dezertů - jako jsou například palačinky, či vafle přelité tímto sladkoučkým sirupem. O recept na domácí třešňovou šťávu se s námi podělili naši čtenáři.
Suroviny
Postup
Třešně zbavíme zelených stonků a listů a namočíme alespoň na hodinu do vody, aby se odplavily všechny červíky a nečistoty.
Důkladně seprané třešně za neustálého míchání rozvaříme ve vodě. Během vaření je také podrvíme, čímž pustí ještě více šťávy.
Rozvařené třešně propasírujeme.
Získanou třešňovou šťávu uvedeme do slabého varu. Na každý půl litr šťávy přidáme 400 g cukru a 7 g kyseliny citrónové.
Připravený převařený třešňový sirup naplníme do důkladně umytých a vysušených lahví a uchováme na tmavém místě.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com