Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2250 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 540 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Třešňový sirup je výborný nejen pro přípravu osvěžujících letních limonád, ale oceníte jej iu dezertů - jako jsou například palačinky, či vafle přelité tímto sladkoučkým sirupem. O recept na domácí třešňovou šťávu se s námi podělili naši čtenáři.

Suroviny

voda 500 ml
kyselina citronová 7 g
cukr 400 g

Postup

1

Třešně zbavíme zelených stonků a listů a namočíme alespoň na hodinu do vody, aby se odplavily všechny červíky a nečistoty.

 
2

Důkladně seprané třešně za neustálého míchání rozvaříme ve vodě. Během vaření je také podrvíme, čímž pustí ještě více šťávy.

3

Rozvařené třešně propasírujeme.

4

Získanou třešňovou šťávu uvedeme do slabého varu. Na každý půl litr šťávy přidáme 400 g cukru a 7 g kyseliny citrónové.

5

Připravený převařený třešňový sirup naplníme do důkladně umytých a vysušených lahví a uchováme na tmavém místě.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: Marcela

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...