Hermelín z olejové lázně potěší kdykoli, dochucující přísady můžete obměňovat podle nálady a stavu zásob ve spíži.
Suroviny
sýr s bílou plísní
4
ks
pepř
směs
jalovec
možno nahradit oblíbeným kořením
červená
beraní rohy
možno nahradit chilli papričkami
slunečnicový olej
Postup
1
Hermelín nakrájíme na větší kusy, cibuli na tlustší kolečka.
2
Do dobře umyté a vysušené sklenice navrstvíme sýr, cibuli a ostatní zeleninu.
3
Přidáme koření a zalijeme kvalitním olivovým olejem, aby byl obsah zcela ponořen.
4
Sklenici uzavřeme a necháme 3 dny odstát při pokojové teplotě.
5
Podáváme s čerstvým pečivem. V chladničce můžeme uchovat cca týden.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů )