Pokud patříte mezi milovníky bůčku na všechny způsoby, je pro vás tenhle recept jasnou volbou. Křupavý, voňavý a šťavnatý bůček v pikantní omáčce a k tomu čerstvé, voňavé bylinky, které jej vyvažují. Dokonalost sama!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Tukovou vrstvu na mase nařezejte do kříže, maso dejte do cedníku kůží nahoru, postavte do dřezu a přelijte vroucí vodou. Tak se zářezy pěkně rozevřou. Osušte, posypte solí a vmasírujte ji co nejvíce do masa a do zářezů.
V hlubší pánvi vhodné do trouby rozpalte 2 lžíce oleje, vložte maso tukovou vrstvou dolů a opečte dozlatova, poté jej zlehka opečte ze všech ostatních stran. Maso otočte kůží nahoru a pánev odstavte z plotny. Kolem masa rozložte cibuli, badyán, přilijte sójovou omáčku, rýžové víno a 2 lžíce octa. Přilijte tolik vody, aby maso bylo z 1/3 ponořené.
Pánev s masem dejte do trouby a nezakryté pečte 1,5 hodiny, v případě potřeby podlijte trochou vody.
Do rendlíku vlijte 200 ml vody, 100 ml octa a přidejte 1 lžičku soli. Přiveďte k varu, sejměte z plotny, přidejte nudličky ředkve a nechte vychladnout.
Upečený bůček nakrájejte na kostky a podávejte s ředkví, rýží, výpekem a bylinkami.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.