Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený bůček s nakládanou ředkví
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 102 g
Tuky 168 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud patříte mezi milovníky bůčku na všechny způsoby, je pro vás tenhle recept jasnou volbou. Křupavý, voňavý a šťavnatý bůček v pikantní omáčce a k tomu čerstvé, voňavé bylinky, které jej vyvažují. Dokonalost sama!

Suroviny

bůček 500 g
v celku, s kůží
sůl
rostlinný olej
oloupaná a rozčtvrcená
badyán 6 hvězdiček
sójová omáčka 6 PL
čínské
rýžový ocet 100 ml
+ 2 lžíce – lze použít i bílý vinný ocet
nastrouhaný na tenké plátky a nakrájený na nudličky
rýže vařená
k podávání
thajská bazalka
k podávání
bylinky
mikrobylinky – k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Tukovou vrstvu na mase nařezejte do kříže, maso dejte do cedníku kůží nahoru, postavte do dřezu a přelijte vroucí vodou. Tak se zářezy pěkně rozevřou. Osušte, posypte solí a vmasírujte ji co nejvíce do masa a do zářezů. 

2

V hlubší pánvi vhodné do trouby rozpalte 2 lžíce oleje, vložte maso tukovou vrstvou dolů a opečte dozlatova, poté jej zlehka opečte ze všech ostatních stran. Maso otočte kůží nahoru a pánev odstavte z plotny. Kolem masa rozložte cibuli, badyán, přilijte sójovou omáčku, rýžové víno a 2 lžíce octa. Přilijte tolik vody, aby maso bylo z 1/3 ponořené. 

3

Pánev s masem dejte do trouby a nezakryté pečte 1,5 hodiny, v případě potřeby podlijte trochou vody. 

4

Do rendlíku vlijte 200 ml vody, 100 ml octa a přidejte 1 lžičku soli. Přiveďte k varu, sejměte z plotny, přidejte nudličky ředkve a nechte vychladnout. 

5

Upečený bůček nakrájejte na kostky a podávejte s ředkví, rýží, výpekem a bylinkami.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč