0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený bůček s nakládanou ředkví

Pečený bůček s nakládanou ředkví
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pečený bůček s nakládanou ředkví

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 102 g
Tuky 168 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud patříte mezi milovníky bůčku na všechny způsoby, je pro vás tenhle recept jasnou volbou. Křupavý, voňavý a šťavnatý bůček v pikantní omáčce a k tomu čerstvé, voňavé bylinky, které jej vyvažují. Dokonalost sama!

Suroviny

bůček 500 g
v celku, s kůží
sůl
rostlinný olej
cibule červená 4 ks
oloupaná a rozčtvrcená
badyán 6 hvězdiček
sójová omáčka 6 PL
čínské
rýžový ocet 100 ml
+ 2 lžíce – lze použít i bílý vinný ocet
bílá ředkev 10 cm
nastrouhaný na tenké plátky a nakrájený na nudličky
rýže vařená
k podávání
thajská bazalka
k podávání
bylinky
mikrobylinky – k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Tukovou vrstvu na mase nařezejte do kříže, maso dejte do cedníku kůží nahoru, postavte do dřezu a přelijte vroucí vodou. Tak se zářezy pěkně rozevřou. Osušte, posypte solí a vmasírujte ji co nejvíce do masa a do zářezů. 

2

V hlubší pánvi vhodné do trouby rozpalte 2 lžíce oleje, vložte maso tukovou vrstvou dolů a opečte dozlatova, poté jej zlehka opečte ze všech ostatních stran. Maso otočte kůží nahoru a pánev odstavte z plotny. Kolem masa rozložte cibuli, badyán, přilijte sójovou omáčku, rýžové víno a 2 lžíce octa. Přilijte tolik vody, aby maso bylo z 1/3 ponořené. 

3

Pánev s masem dejte do trouby a nezakryté pečte 1,5 hodiny, v případě potřeby podlijte trochou vody. 

4

Do rendlíku vlijte 200 ml vody, 100 ml octa a přidejte 1 lžičku soli. Přiveďte k varu, sejměte z plotny, přidejte nudličky ředkve a nechte vychladnout. 

5

Upečený bůček nakrájejte na kostky a podávejte s ředkví, rýží, výpekem a bylinkami.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč