0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený bůček s nakládanou ředkví

Pečený bůček s nakládanou ředkví
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pečený bůček s nakládanou ředkví

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 102 g
Tuky 168 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud patříte mezi milovníky bůčku na všechny způsoby, je pro vás tenhle recept jasnou volbou. Křupavý, voňavý a šťavnatý bůček v pikantní omáčce a k tomu čerstvé, voňavé bylinky, které jej vyvažují. Dokonalost sama!

Suroviny

bůček 500 g
v celku, s kůží
sůl
rostlinný olej
cibule červená 4 ks
oloupaná a rozčtvrcená
badyán 6 hvězdiček
sójová omáčka 6 PL
víno rýžové 3 PL
čínské
rýžový ocet 100 ml
+ 2 lžíce – lze použít i bílý vinný ocet
bílá ředkev 10 cm
nastrouhaný na tenké plátky a nakrájený na nudličky
rýže vařená
k podávání
thajská bazalka
k podávání
bylinky
mikrobylinky – k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Tukovou vrstvu na mase nařezejte do kříže, maso dejte do cedníku kůží nahoru, postavte do dřezu a přelijte vroucí vodou. Tak se zářezy pěkně rozevřou. Osušte, posypte solí a vmasírujte ji co nejvíce do masa a do zářezů. 

2

V hlubší pánvi vhodné do trouby rozpalte 2 lžíce oleje, vložte maso tukovou vrstvou dolů a opečte dozlatova, poté jej zlehka opečte ze všech ostatních stran. Maso otočte kůží nahoru a pánev odstavte z plotny. Kolem masa rozložte cibuli, badyán, přilijte sójovou omáčku, rýžové víno a 2 lžíce octa. Přilijte tolik vody, aby maso bylo z 1/3 ponořené. 

3

Pánev s masem dejte do trouby a nezakryté pečte 1,5 hodiny, v případě potřeby podlijte trochou vody. 

4

Do rendlíku vlijte 200 ml vody, 100 ml octa a přidejte 1 lžičku soli. Přiveďte k varu, sejměte z plotny, přidejte nudličky ředkve a nechte vychladnout. 

5

Upečený bůček nakrájejte na kostky a podávejte s ředkví, rýží, výpekem a bylinkami.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit