Jemné tvarohové nočky s rozmačkanými jahodami můžete podávat jako hlavní chod i jako lehký efektní dezert. V obou případech sklidíte ovace a o prosby o nášup nebude nouze.
Suroviny
Postup
Tvaroh promíchejte s vejcem a hrubou moukou nebo dětskou krupičkou a špetkou soli (v případě potřeby ještě přisypte mouku/krupičku, ale snažte se jí šetřit, ať nočky nejsou tuhé). Z hmoty dělejte 2 lžičkami nebo lžícemi nočky a vařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou.
Jahody rozmačkejte se smetanou a oslaďte dle chuti, pár jich můžete jen nakrájet na čtvrtky a do jahodové omáčky přihodit. Omáčku rozdělte do misek, přidejte horké nočky a ozdobte snítkou máty.
NĚCO NAVÍC
Jahody můžete rozmačkat s mlékem, jogurtem, zakysanou smetanou nebo můžete výše zmíněné i nakombinovat. Dochutit můžete citronovou šťávou nebo vanilkou.