Tvarohové nočky s rozmačkanými jahodami

Tvarohové nočky s rozmačkanými jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohové nočky s rozmačkanými jahodami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 84 g
Tuky 62 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné tvarohové nočky ve sladké jahodové omáčce můžete podávat jako hlavní chod i jako lehký efektní dezert. V obou případech sklidíte ovace a o prosby o nášup nebude nouze. 

Suroviny

tvaroh měkký 1 ks
tučný, balený ve staniolu
vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 4 PL
nebo dětská krupička
sůl
jahody 500 g
smetana ke šlehání 150 ml
krupicový cukr
podle chuti
máta 1 snítka
na ozdobení

Postup

1

Tvaroh promíchejte s vejcem a hrubou moukou nebo dětskou krupičkou a špetkou soli (v případě potřeby ještě přisypte mouku/krupičku, ale snažte se jí šetřit, ať nočky nejsou tuhé). Z hmoty dělejte 2 lžičkami nebo lžícemi nočky a vařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou.

2

Jahody rozmačkejte se smetanou a oslaďte dle chuti, pár jich můžete jen nakrájet na čtvrtky a do jahodové omáčky přihodit. Omáčku rozdělte do misek, přidejte horké nočky a ozdobte snítkou máty.

NĚCO NAVÍC
Jahody můžete rozmačkat s mlékem, jogurtem, zakysanou smetanou nebo můžete výše zmíněné i nakombinovat. Dochutit můžete citronovou šťávou nebo vanilkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit