0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohové nočky s rozmačkanými jahodami

Tvarohové nočky s rozmačkanými jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohové nočky s rozmačkanými jahodami

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 84 g
Tuky 62 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné tvarohové nočky s rozmačkanými jahodami můžete podávat jako hlavní chod i jako lehký efektní dezert. V obou případech sklidíte ovace a o prosby o nášup nebude nouze. 

Suroviny

tvaroh měkký 1 ks
tučný, balený ve staniolu
vejce 1 ks
mouka pšeničná hrubá 4 PL
nebo dětská krupička
sůl
jahody 500 g
smetana ke šlehání 150 ml
krupicový cukr
podle chuti
máta 1 snítka
na ozdobení

Postup

1

Tvaroh promíchejte s vejcem a hrubou moukou nebo dětskou krupičkou a špetkou soli (v případě potřeby ještě přisypte mouku/krupičku, ale snažte se jí šetřit, ať nočky nejsou tuhé). Z hmoty dělejte 2 lžičkami nebo lžícemi nočky a vařte je ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou.

2

Jahody rozmačkejte se smetanou a oslaďte dle chuti, pár jich můžete jen nakrájet na čtvrtky a do jahodové omáčky přihodit. Omáčku rozdělte do misek, přidejte horké nočky a ozdobte snítkou máty.

NĚCO NAVÍC
Jahody můžete rozmačkat s mlékem, jogurtem, zakysanou smetanou nebo můžete výše zmíněné i nakombinovat. Dochutit můžete citronovou šťávou nebo vanilkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit