Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

4.1 / 5. Počet hodnocení: 38
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3376 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 234 g
Tuky 162 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta jako od babičky se nikdy neomrzí!

Suroviny

vejce 2 ks
tvaroh 500 g
plnotučný, ve vaničce
housky 4 ks
nakrájená na malé kostičky
krupička dětská
na obalování
sůl
jahody 500 g
tvaroh tvrdý 400 g
na strouhání
moučkový cukr
na posypání
máslo 130 g
rozpuštěné, na přelití

Postup

1

Vejce rozmíchejte s tvarohem, pak do směsi přidejte houskové kostičky a vypracujte hladké soudržné těsto.

2

Jahody zbavte stopek, a po jedné je balte do kousku připraveného těsta (těsto by mělo být co nejtenčí).

3

Vytvarované knedlíky obalte v dětské krupičce a skládejte na tác.

4

Všechny knedlíky vsypte najednou do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamíchejte, aby se odlepily ode dna, a vařte asi 3 minuty, než vyplavou. Počítejte s tím, že po uvaření trochu nabudou na objemu.

Podávejte s nastrouhaným tvarohem, sypané cukrem a přelité máslem.

NĚCO NAVÍC
Z těsta můžete také jen vytvarovat malé knedlíčky o průměru zhruba 2cm. Jahody, které by jinak přišly dovnitř, rozmačkejte s cukrem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou a podávejte s horkými knedlíčky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit