Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (32)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3376 kcal
Bílkoviny 179 g
Cukr 234 g
Tuky 162 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta jako od babičky se nikdy neomrzí!

Suroviny

vejce 2 ks
tvaroh 500 g
plnotučný, ve vaničce
housky 4 ks
nakrájená na malé kostičky
krupička dětská
na obalování
sůl
jahody 500 g
tvaroh tvrdý 400 g
na strouhání
moučkový cukr
na posypání
máslo 130 g
rozpuštěné, na přelití

1Vejce rozmíchejte s tvarohem, pak do směsi přidejte houskové kostičky a vypracujte hladké soudržné těsto.

2Jahody zbavte stopek, a po jedné je balte do kousku připraveného těsta (těsto by mělo být co nejtenčí). Vytvarované knedlíky obalte v dětské krupičce a skládejte na tác. Všechny knedlíky vsypte najednou do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamíchejte, aby se odlepily ode dna, a vařte asi 3 minuty, než vyplavou. Počítejte s tím, že po uvaření trochu nabudou na objemu.

3Podávejte s nastrouhaným tvarohem, sypané cukrem a přelité máslem.

NĚCO NAVÍC
Z těsta můžete také jen vytvarovat malé knedlíčky o průměru zhruba 2cm. Jahody, které by jinak přišly dovnitř, rozmačkejte s cukrem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou a podávejte s horkými knedlíčky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit