Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové knedlíky s jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.8/5 Počet hodnocení: 96
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3376 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 234 g
Tuky 162 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta se nikdy neomrzí – voní létem a chutnají každému! Jemné těsto z tvarohu obalí sladké jahody a po uvaření vytváří dokonalou kombinaci chutí. Tento jednoduchý recept zvládnete rychle připravit, takže už za pár minut můžete mít na stole tradiční ovocné knedlíky. Stačí je posypat cukrem, přelít máslem nebo doplnit zakysanou smetanou – a skvělý dezert či sladký oběd je na světě!

Související recepty

Suroviny

vejce 2 ks
tvaroh 500 g
plnotučný, ve vaničce
housky 4 ks
nakrájená na malé kostičky
krupička dětská
na obalování
sůl
jahody 500 g
na strouhání
na posypání
máslo 130 g
rozpuštěné, na přelití

Postup

1

Vejce rozmíchejte s tvarohem, pak do směsi přidejte houskové kostičky a vypracujte hladké soudržné těsto.

2

Jahody zbavte stopek, a po jedné je balte do kousku připraveného těsta (těsto by mělo být co nejtenčí).

3

Vytvarované knedlíky obalte v dětské krupičce a skládejte na tác.

4

Všechny knedlíky vsypte najednou do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamíchejte, aby se odlepily ode dna, a vařte asi 3 minuty, než vyplavou. Počítejte s tím, že po uvaření trochu nabudou na objemu.

5

Podávejte s nastrouhaným tvarohem, sypané cukrem a přelité máslem.

NĚCO NAVÍC
Z těsta můžete také jen vytvarovat malé knedlíčky o průměru zhruba 2 cm. Jahody, které by jinak přišly dovnitř, rozmačkejte s cukrem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou a podávejte s horkými knedlíčky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín