Jahodové knedlíky z tvarohového těsta jako od babičky se nikdy neomrzí!
Suroviny
Postup
Vejce rozmíchejte s tvarohem, pak do směsi přidejte houskové kostičky a vypracujte hladké soudržné těsto.
Jahody zbavte stopek, a po jedné je balte do kousku připraveného těsta (těsto by mělo být co nejtenčí).
Vytvarované knedlíky obalte v dětské krupičce a skládejte na tác.
Všechny knedlíky vsypte najednou do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamíchejte, aby se odlepily ode dna, a vařte asi 3 minuty, než vyplavou. Počítejte s tím, že po uvaření trochu nabudou na objemu.
Podávejte s nastrouhaným tvarohem, sypané cukrem a přelité máslem.
NĚCO NAVÍC
Z těsta můžete také jen vytvarovat malé knedlíčky o průměru zhruba 2cm. Jahody, které by jinak přišly dovnitř, rozmačkejte s cukrem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou a podávejte s horkými knedlíčky.