Jahodové knedlíky z tvarohového těsta se nikdy neomrzí – voní létem a chutnají každému! Jemné těsto z tvarohu obalí sladké jahody a po uvaření vytváří dokonalou kombinaci chutí. Tento jednoduchý recept zvládnete rychle připravit, takže už za pár minut můžete mít na stole tradiční ovocné knedlíky. Stačí je posypat cukrem, přelít máslem nebo doplnit zakysanou smetanou – a skvělý dezert či sladký oběd je na světě!
Suroviny
Postup
Vejce rozmíchejte s tvarohem, pak do směsi přidejte houskové kostičky a vypracujte hladké soudržné těsto.
Jahody zbavte stopek, a po jedné je balte do kousku připraveného těsta (těsto by mělo být co nejtenčí).
Vytvarované knedlíky obalte v dětské krupičce a skládejte na tác.
Všechny knedlíky vsypte najednou do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamíchejte, aby se odlepily ode dna, a vařte asi 3 minuty, než vyplavou. Počítejte s tím, že po uvaření trochu nabudou na objemu.
Podávejte s nastrouhaným tvarohem, sypané cukrem a přelité máslem.
NĚCO NAVÍC
Z těsta můžete také jen vytvarovat malé knedlíčky o průměru zhruba 2 cm. Jahody, které by jinak přišly dovnitř, rozmačkejte s cukrem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou a podávejte s horkými knedlíčky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jahodové retro dezerty, které nikdy nevyjdou z módy: Vyzkoušejte jahodovou bábovku nebo roládu(24 receptů )
- Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!(21 receptů )
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů )
- Ovocné knedlíky: 15 ověřených receptů(15 receptů )
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů )
- Jahodové blaho aneb nejlepší recepty s jahodami: Připravte si koláč, nepečený cheesecake a další sezónní dezerty(42 receptů )
- Krupicová kaše a víc jak 30 dalších dokonalých sladkých jídel(33 receptů )