Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohové knedlíky s jahodami

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta jako od babičky!

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05

Ingredience

    • 2 vejce
    • 500 g plnotučného tvarohu ve vaničce
    • 4 housky, nakrájené na malé kostičky
    • dětská krupička na obalování
    • sůl
    • 500 g jahod
    • 400 g tvarohu na strouhání
    • moučkový či krupicový cukr na posypání
    • 130 g másla, rozpuštěného, na přelití

Příprava jídla

1 Vejce rozmíchejte s tvarohem, pak do směsi přidejte houskové kostičky a vypracujte hladké soudržné těsto.

2 Jahody zbavte stopek, a po jedné je balte do kousku připraveného těsta (těsto by mělo být co nejtenčí). Vytvarované knedlíky obalte v dětské krupičce a skládejte na tác. Všechny knedlíky vsypte najednou do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamíchejte, aby se odlepily ode dna, a vařte asi 3 minuty, než vyplavou. Počítejte s tím, že po uvaření trochu nabudou na objemu.

3 Podávejte s nastrouhaným tvarohem, sypané cukrem a přelité máslem.

NĚCO NAVÍC
Z těsta můžete také jen vytvarovat malé knedlíčky o průměru zhruba 2cm. Jahody, které by jinak přišly dovnitř, rozmačkejte s cukrem a šlehačkou nebo zakysanou smetanou a podávejte s horkými knedlíčky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodové cappuccino & domácí piškoty

Cheesecake s jahodovým mramorováním

Třípatrová pavlova s jahodami

Jahodové tiramisu

Piškotová roláda bez vážení s pařížskou šlehačkou

Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!

30x božské jahody, které si zamilujete

Ovocné knedlíky

Česká kuchyně – sladká jídla

Jahodové blaho aneb Ty nejlepší recepty s jahodami

REKLAMA

Přidat komentář