„Skvělé k jahodám! Kontrast ještě horkých knedlíčků a studeného ovoce je báječný. Mají jen jednu chybu – nedají se dělat do zásoby,“ napsala nám o nich naše čtenářka Tereza Cermanová, když nám posílala recept.
Suroviny
vejce
1
ks
tvaroh
1
nejlépe polotučný
housky
2
ks
nakrájená na malé kostičky
krupice
dětská, na obalování
K podávání
jahody
rozmačkané s cukrem
zakysaná smetana
nebo šlehačka
skořice
na posypání smetany, či strouhaný perník
Vejce rozmíchejte v tvarohu a pak smíchejte s houskovými kostičkami, tvořte drobounké kuličky a obalujte v dětské krupičce. Naházejte je do hrnce s vroucí vodou a vařte asi dvě minuty, než vyplavou (trochu při tom vyrostou).
Podávejte s rozmačkanými jahodami s cukrem a zakysanou smetanou nebo šlehačkou.