Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarožník

„Já i brácha máme odmalička rádi tvaroh – na ovocných knedlících, v buchtách... a nikdy ho není dost. Jen v tomhle tvarožníku,“ říká o maminčině tvarožníku redaktorka Darina Sieglová, 

Vydání: 2016/5
Autor:
Hodnocení:
125 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT1H
Pečení 1:00
Koláč

Ingredience

    • 250g hladké mouky
    • 150g krupicového cukru
    • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    • 150g másla
    • ledová voda podle potřeby

    NA NÁPLŇ

    • 500g tvarohu ve vaničce
    • 250ml mléka
    • 1 balení vanilkového pudinku v prášku
    • 150–200g krupicového cukru
    • 100ml oleje nebo rozpuštěného másla
    • 1-2 lžičky nastrouhané kůry z biocitronu
    • 1–2 hrsti rozinek, propláchnutých horkou vodou

Příprava jídla

1 Z mouky, cukru, kypřicího prášku a másla vypracujte těsto. Pokud se vám těsto nechce spojit, přidávejte po lžících ledovou vodu a vždy propracujte. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte vychladit. Mezitím si připravte náplň. Tvaroh prošlehejte s mlékem, přidejte pudink, cukr a olej nebo rozehřáté máslo. Vmíchejte citronovou kůru a rozinky.

Těsto vyválejte a vyložte jím koláčovou formu, na těsto dejte pečicí papír, vsypte fazole na pečení a dejte předpéct do trouby vyhřáté na 200°C do bleda. Odstraňte papír s fazolemi, vlijte náplň, stáhněte teplotu na 175°C a pečte dozlatova zhruba hodinu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jednoduchý jablečno-sýrový salát

Kuřecí roláda se špenátem a bramborovými knedlíky

Mámina sekaná

Mrkvička s hráškem

Milované čokoládové dortíčky

Jako od maminky

Tvarohové dezerty

Komentáře

Obrazek uzivatele
Koláč je vynikající. Těsto se spojilo, jen se pak trhalo ale to nevadí. Spíš by bylo fajn upřesnit velikost formy, koláčová nestačí, zbylo těsto a náplně dokonce podstatně víc. Dle mého je na místě dortová forma a vysoké okraje, jako u německého tvaroh.koláče.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Holatová,
máte určitě pravdu! Dříve se velikost formy v receptech všeobecně příliš neřešila, dnes se ovšem snažíme dbát na to, aby byla vždy uvedena. Funkčnost receptu na ní totiž opravdu dost závisí. I mezi koláčovými formami jsou značné rozdíly v průměru a hloubce. Soudě podle židle, na které je koláč vyfocen, se jednalo o opravdu velkou formu (odhadem o průměru 30 cm). Samozřejmě použít dortovou formu a vytáhnout těsto více do výšky je také skvělým řešením. Vidíme, že si hravě poradíte :-)!

S pozdravem, redakce Apetitu

Přidat komentář