Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Téměř 20 rodinných receptů na rychlé tvarohové koláče a buchty, které zvládnete raz dva

Téměř 20 rodinných receptů na rychlé tvarohové koláče a buchty, které zvládnete raz dva
ZDROJ: Apetit

Když se řekne buchta s tvarohem, někomu se vybaví tradiční kynuté buchty plněné tvarohovou náplní, jiní se nechají unést představou rychlé lité tvarohové buchty s ovocem, další si představí cheesecake, tvarožník nebo bábovku. Podívejte se s námi na tradiční i nevšední variace buchet s tvarohem.

Tvaroh je v kuchyni královskou surovinou a ve sladkém pečení to platí dvojnásob. V koláčích či buchtách se tvaroh postará o příjemnou vláčnost a jemnou chuť. Tvaroh můžete i jako součást nejrůznějších těst, některá se skvěle hodí na přípravu rychlých knedlíků a noků

Jaký tvaroh do buchet?

  • Hustota tvarohu se odvíjí od množství vody, kterou obsahuje. Můžete ho nechat odkapat na sítku nebo v utěrce a tím jeho konzistenci změnit. 
  • Obecně platí, že řidší, měkčí tvaroh se lépe natírá a šlehá (a dobře klouže do krku). Použijete ho dobře do pohárů či vrstvených dezertů do skleničky. Bez obav ho můžete i do litého těsta.
  • tužším a kompaktním tvarohem se zase lépe pracuje, když je potřeba jím naplnit buchty nebo koláče. Odkapaný tvaroh se také lépe hodí do těsta na ovocné knedlíky, u kterého je žádoucí tužší a pevná konzistence.
  • Trikem, jak zahustit řídký tvaroh do náplně, je přidat do něj škrob, trochu mouky nebo rozpuštěné máslo. Pokud přidáte rozpuštěné máslo, vložte tvaroh do lednice a nechte chladit tak dlouho, až máslo ztuhne. 

Tradiční kynuté buchty s tvarohovou náplní

Znáte tu loterii, kdo si z pekáče vezme buchtu s tvarohem a kdo s povidly? Tradiční buchty se často připravují s oběma náplněmi.

  • Na přípravu kynutých buchet budete potřebovat čerstvé droždí, hladkou mouku, cukr, mléko, rozpuštěné máslo, žloutky a sůl. Všechny suroviny nechte před přípravou dojít pokojové teploty. 
  • Na tvarohovou náplň je lepší nechat tvaroh odkapat, aby po smíchání s cukrem a vejci nebyl příliš tekutý a buchty se daly dobře zabalit. 

Tvarohová buchta na plech

Extra jednoduchá a přesto výjimečně chutná je rychlá tvarohová buchta na plech, kterou zvládne připravit i začátečník.

  • Tvarohová náplň se ukrývá mezi vrstvami litého těsta nebo sypké směsi, u nás ji najdete pod názvem tvarohová buchta “bez těsta”.
  • Tvaroh skvěle doplňují rozinky a strouhaná citronová kůra. Dezert navíc připravíte za pár minut.

[[nid:39923]]

Buchta s tvarohem a borůvkami

Kombinace tvarohu a ovoce je bezkonkurenčně jednou z nejlepších napříč sladkou kuchyní. Využívá se jí v pohárech, koláčích, buchtách i zákuscích jak v pečené, tak v nepečené podobě.

  • Tvaroh můžete použít jako samostatnou vrstvu, která se peče, nebo ho nanést na buchty či koláče až po upečení. Často však tvaroh tvoří nedílnou součást těsta.
  • V tvarohové buchtě s borůvkami podle našeho receptu na vás v každém soustu čekají borůvky ve dvou vrstvách. 

Zdroje informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam