Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vaječný likér

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Vaječný likér

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (74)
Snadné

Suroviny

likér 800 ml
kondenzované mléko 500 ml
salko
vanilkový lusk 1 ks
žloutek 5 ks
rum 350 ml


Příprava:
Do hrnce vlijte kondenzované mléko, vyškrábněte do něj obsah vanilkového lusku a vložte i jeho
zbytek.
Přiveďte mléko k varu a nechte povařit. Poté vyjměte vanilkový lusk, odstavte a nechte chladnout.
Připravte si vodní lázeň a nad ní vyšlehejte žloutky, do kterých za stálého míchání přidejte částečně
zchladlou mléčnou směs. Míchejte, dokud mléko nezhoustne na požadovanou hustotu (nezapomeňte,
že rumem se později trochu naředí).
Nechte vše zcela vychladnout a poté vmíchejte rum. Pokud dáte více rumu, bude likér výraznější a
bude méně hustý, zatímco pokud ho dáte méně, bude likér hustější a jemnější.

Autor: cermacka

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit