Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.
Suroviny
Postup
Čokoládu nalámejte na kousky do kovové nebo varné misky a postavte ji nad hrnec s mírně vroucí vodou. Za občasného promíchání rozpusťte. Sejměte z ohně, nechte trochu vychladit a pak do ní jeden po druhém zašlehejte žloutky.
Plátky želatiny vyždímejte a spolu s koňakem také rozpusťte v misce na vodní lázni. Bílky ušlehejte a vetřete do čokolády spolu se želatinou a kousky vína.
Formu vyložte fólií na potraviny a po stěnách narovnejte piškoty. Vlijte čokoládový krém a na něj rozložte další piškoty, aby byly co nejblíž u sebe. Přikryjte talířkem (ne větším, než je forma) a zatižte závažím nebo neotevřenou konzervou. Dezert dejte aspoň na osm hodin chladit.
Před podáváním vyklopte z formy na servírovací talíř, poprašte kakaem a ozdobte kuličkami vína.
Komentáře