Bábovičky s koňakem & tekoucím středem

Bábovičky s koňakem & tekoucím středem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro zkušené Na 4 bábovičky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4170 kcal
Bílkoviny 118 g
Cukr 216 g
Tuky 307 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kupte opravdu kvalitní arašídové máslo, aby se vám z něj při pečení neoddělil olej a kokosový tuk, který méně kvalitní produkty obsahují.

 

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
60%, nasekaná
máslo 100 g
nasekané
koňak 2 PL
vejce 2 ks
žloutek 2 ks
krupicový cukr 110 g
mouka pšeničná hladká 40 g
prosátá
arašídové máslo 8 PL
hladké
kakao
holandského typu na poprášení

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. V rendlíku na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte čokoládu a máslo, až se rozpustí. Vypněte a vmíchejte koňak.

2 V míse důkladně prošlehejte celá vejce i žloutky s cukrem. Pak vmíchejte čokoládovou směs a mouku.

3 Rozdělte 2/3 do 4 řádně vymazaných tvořítek na fondán o objemu 250ml (viz Něco navíc). Do středu každé formičky dejte 2 lžíce arašídového másla a navrch rozdělte zbytek těsta. Postavte formičky na plech a pečte 16–18 minut, nebo až vyběhnou. Ihned vyklopte, poprašte kakaem a podávejte, dokud je střed ještě tekutý.

NĚCO NAVÍC

Formy na fondán prodává jako formičky na babá například www.monacoint.com. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit