Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bábovičky s koňakem & tekoucím středem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Pro zkušené Na 4 bábovičky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4170 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 216 g
Tuky 307 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kupte opravdu kvalitní arašídové máslo, aby se vám z něj při pečení neoddělil olej a kokosový tuk, který méně kvalitní produkty obsahují.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
60%, nasekaná
máslo 100 g
nasekané
vejce 2 ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. V rendlíku na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte čokoládu a máslo, až se rozpustí. Vypněte a vmíchejte koňak.

2

V míse důkladně prošlehejte celá vejce i žloutky s cukrem. Pak vmíchejte čokoládovou směs a mouku.

3

Rozdělte 2/3 do 4 řádně vymazaných tvořítek na fondán o objemu 250ml (viz Něco navíc). Do středu každé formičky dejte 2 lžíce arašídového másla a navrch rozdělte zbytek těsta. Postavte formičky na plech a pečte 16–18 minut, nebo až vyběhnou. Ihned vyklopte, poprašte kakaem a podávejte, dokud je střed ještě tekutý.

NĚCO NAVÍC
Formy na fondán prodává jako formičky na babá například www.monacoint.com.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...