Kupte opravdu kvalitní arašídové máslo, aby se vám z něj při pečení neoddělil olej a kokosový tuk, který méně kvalitní produkty obsahují.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. V rendlíku na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte čokoládu a máslo, až se rozpustí. Vypněte a vmíchejte koňak.
V míse důkladně prošlehejte celá vejce i žloutky s cukrem. Pak vmíchejte čokoládovou směs a mouku.
Rozdělte 2/3 do 4 řádně vymazaných tvořítek na fondán o objemu 250ml (viz Něco navíc). Do středu každé formičky dejte 2 lžíce arašídového másla a navrch rozdělte zbytek těsta. Postavte formičky na plech a pečte 16–18 minut, nebo až vyběhnou. Ihned vyklopte, poprašte kakaem a podávejte, dokud je střed ještě tekutý.
NĚCO NAVÍC
Formy na fondán prodává jako formičky na babá například www.monacoint.com.