Bábovičky s koňakem & tekoucím středem

Bábovičky s koňakem & tekoucím středem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bábovičky s koňakem & tekoucím středem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Pro zkušené Na 4 bábovičky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4170 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 216 g
Tuky 307 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kupte opravdu kvalitní arašídové máslo, aby se vám z něj při pečení neoddělil olej a kokosový tuk, který méně kvalitní produkty obsahují.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
60%, nasekaná
máslo 100 g
nasekané
koňak 2 PL
vejce 2 ks
žloutek 2 ks
krupicový cukr 110 g
mouka pšeničná hladká 40 g
prosátá
arašídové máslo 8 PL
hladké
kakao holandského typu
na poprášení

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. V rendlíku na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte čokoládu a máslo, až se rozpustí. Vypněte a vmíchejte koňak.

2 V míse důkladně prošlehejte celá vejce i žloutky s cukrem. Pak vmíchejte čokoládovou směs a mouku.

3 Rozdělte 2/3 do 4 řádně vymazaných tvořítek na fondán o objemu 250ml (viz Něco navíc). Do středu každé formičky dejte 2 lžíce arašídového másla a navrch rozdělte zbytek těsta. Postavte formičky na plech a pečte 16–18 minut, nebo až vyběhnou. Ihned vyklopte, poprašte kakaem a podávejte, dokud je střed ještě tekutý.

NĚCO NAVÍC
Formy na fondán prodává jako formičky na babá například www.monacoint.com. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit