Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3557 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 208 g
Tuky 227 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řešit kalorie nemá smysl. Myslete jen na to absolutní blaho, které vám tato smetanovo-čokoládová lahoda způsobí.

Suroviny

min. 60% kakaa
2 PL
prášková želatina
vejce 4 ks
1 bal
smatana ke šlehání 40%
Na ozdobu

Postup

1

1 Čokoládu rozlámejte do ohnivzdorné misky, přelijte koňakem a nad rendlíkem s vařící se vodou (miska se nesmí vody dotýkat) zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte vychladnout.

2 Do jiné misky dejte 3 lžíce studené vody a posypte ji želatinou. Nechte deset minut stát, dokud želatina nezhoubovatí, pak ji postavte do rendlíku s horkou vodou a mírně zahřívejte, až se želatina rozpustí.

3 Ve velké, opět ohnivzdorné míse, smíchejte vejce, žloutky a cukr a opět dejte nad nádobu s horkou vodou. Ušlehejte do pěny a vešlehejte želatinu. Pak do vychladlé čokolády vmíchejte dotuha ušlehanou šlehačku a vše do vaječné směsi. Vlijte do servírovací mísy nebo několika hrnečků a nechte ztuhnout v ledničce. Ozdobte mráčky ze šlehačky a posypte čokoládovými hoblinami.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...