Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3557 kcal
Bílkoviny 107 g
Cukr 208 g
Tuky 227 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Řešit kalorie nemá smysl. Myslete jen na to absolutní blaho, které vám tato smetanovo-čokoládová lahoda způsobí.

Suroviny

čokoláda 250 g
min. 60% kakaa
brandy 3 PL
2 PL
prášková želatina
vejce 4 ks
žloutek 2 ks
krupicový cukr 90 g
1 bal
smatana ke šlehání 40%
Na ozdobu
smetana ke šlehání 1 bal
40%
čokoládové hobliny

1 Čokoládu rozlámejte do ohnivzdorné misky, přelijte koňakem a nad rendlíkem s vařící se vodou (miska se nesmí vody dotýkat) zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte vychladnout.

2 Do jiné misky dejte 3 lžíce studené vody a posypte ji želatinou. Nechte deset minut stát, dokud želatina nezhoubovatí, pak ji postavte do rendlíku s horkou vodou a mírně zahřívejte, až se želatina rozpustí.

3 Ve velké, opět ohnivzdorné míse, smíchejte vejce, žloutky a cukr a opět dejte nad nádobu s horkou vodou. Ušlehejte do pěny a vešlehejte želatinu. Pak do vychladlé čokolády vmíchejte dotuha ušlehanou šlehačku a vše do vaječné směsi. Vlijte do servírovací mísy nebo několika hrnečků a nechte ztuhnout v ledničce. Ozdobte mráčky ze šlehačky a posypte čokoládovými hoblinami.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit