0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4/5 Počet hodnocení: 152
Více než hodinu Pro zkušené Na cca 10 špiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3818 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 205 g
Tuky 302 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když koňakové špičky, tak ty z pražské kavárny Cafe-Cafe! Jejich cukrář na naši žádost upravil svou verzi náplně na poctivě alkoholovou. 

Suroviny

Na pařížský krém
tuk 50 g
100%
kakao 40 g
moučkový cukr 50 g
Na piškoty
vejce 1 ks
cukr 60 g
pudinkový prášek 10 g
vanilkový
mouka pšeničná hladká 10 g
vaječný likér 50 ml
Na náplň
sušené mléko
na zahuštění
Na polevu
tmavá čokoláda 200 g
tuk 50 g
100%

1 Krém připravte den předem: přiveďte k varu 300ml smetany s 50g tuku. Přisypte kakao a cukr (můžete přidat i vanilkový cukr) a nechte minutu provařit. Pořádně rozmíchejte. Nechte den odležet v chladu. Pak přidejte zbylých 100ml smetany a vyšlehejte.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Na piškoty vyšlehejte zvlášť bílek do sněhu a zvlášť žloutek. Do žloutku přidejte 50ml vody a pudink. Smíchejte se sněhem a cukrem a přidejte mouku. Směs nastříkejte na plech do tvaru koleček o průměru 4cm. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem cca 8 minut dorůžova.

3 Po vychladnutí na piškoty nastříkejte pařížský krém sáčkem s tzv. dvojitou trubičkou na špičky 32/24mm (má zaslepený střed, prodává Fiala Praha). Střed naplňte vaječným likérem zahuštěným podle potřeby sušenou smetanou nebo mlékem. Vršek zastříkněte pařížským krémem a nechte 2 hodiny v mrazáku ztuhnout.

4 Špičky namáčejte v čokoládě rozpuštěné se 100% tukem a nechte ztuhnout. Uchovávejte v chladu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč