0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4 / 5. Počet hodnocení: 134
Více než hodinu Pro zkušené Na cca 10 špiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3818 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 205 g
Tuky 302 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když koňakové špičky, tak ty z pražské kavárny Cafe-Cafe! Jejich cukrář na naši žádost upravil svou verzi náplně na poctivě alkoholovou. 

Suroviny

Na pařížský krém
smetana ke šlehání 400 ml
tuk 50 g
100%
kakao 40 g
moučkový cukr 50 g
Na piškoty
vejce 1 ks
cukr 60 g
pudinkový prášek 10 g
vanilkový
mouka pšeničná hladká 10 g
vaječný likér 50 ml
Na náplň
sušené mléko
na zahuštění
Na polevu
tmavá čokoláda 200 g
tuk 50 g
100%

1 Krém připravte den předem: přiveďte k varu 300ml smetany s 50g tuku. Přisypte kakao a cukr (můžete přidat i vanilkový cukr) a nechte minutu provařit. Pořádně rozmíchejte. Nechte den odležet v chladu. Pak přidejte zbylých 100ml smetany a vyšlehejte.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Na piškoty vyšlehejte zvlášť bílek do sněhu a zvlášť žloutek. Do žloutku přidejte 50ml vody a pudink. Smíchejte se sněhem a cukrem a přidejte mouku. Směs nastříkejte na plech do tvaru koleček o průměru 4cm. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem cca 8 minut dorůžova.

3 Po vychladnutí na piškoty nastříkejte pařížský krém sáčkem s tzv. dvojitou trubičkou na špičky 32/24mm (má zaslepený střed, prodává Fiala Praha). Střed naplňte vaječným likérem zahuštěným podle potřeby sušenou smetanou nebo mlékem. Vršek zastříkněte pařížským krémem a nechte 2 hodiny v mrazáku ztuhnout.

4 Špičky namáčejte v čokoládě rozpuštěné se 100% tukem a nechte ztuhnout. Uchovávejte v chladu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč