Základní nanuk, do kterého můžete vmíchat třeba tekutější džem nebo do něj nadrobit své oblíbené sušenky...
Suroviny
kondenzované mléko
160
g
zahuštěné slazené mléko (salko)
kondenzované mléko
100
g
zahuštěné neslazené mléko
vanilkový extrakt
1,5
ČL
smetana ke šlehání
220
g
NA DOKONČENÍ
tmavá čokoláda
400
g
nasekaná
rostlinný olej
2
PL
neutrální chuti
1 Kondenzované slazené i neslazené mléko vylijte do mísy a rozmíchejte v něm vanilkový extrakt. Smetanu vyšlehejte dotuha a zapracujte do kondenzovaného mléka. Směs rozlijte do nanukových formiček, vetkněte dřívka a dejte zcela zmrazit.
2 Připravte polevu. Čokoládu opatrně rozehřejte a smíchejte s olejem dohladka. Každý nanuk pomocí lžičky cikcak pocákejte čokoládou, můžete také do čokolády namočit jen horní růžek. Vraťte na chvíli zatuhnout do mrazáku a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak na domácí nanuky plus 22 receptů (22 receptů)