Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilkový nanuk v hořké čokoládě

Vanilkový nanuk v hořké čokoládě

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3974 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 286 g
Tuky 292 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základní nanuk, do kterého můžete vmíchat třeba tekutější džem nebo do něj nadrobit své oblíbené sušenky...

Suroviny

zahuštěné slazené mléko (salko)
zahuštěné neslazené mléko
vanilkový extrakt 1,5 ČL
NA DOKONČENÍ
tmavá čokoláda 400 g
nasekaná
rostlinný olej 2 PL
neutrální chuti

Postup

1

Kondenzované slazené i neslazené mléko vylijte do mísy a rozmíchejte v něm vanilkový extrakt. Smetanu vyšlehejte dotuha a zapracujte do kondenzovaného mléka. Směs rozlijte do nanukových formiček, vetkněte dřívka a dejte zcela zmrazit.

2

Připravte polevu. Čokoládu opatrně rozehřejte a smíchejte s olejem dohladka. Každý nanuk pomocí lžičky cikcak pocákejte čokoládou, můžete také do čokolády namočit jen horní růžek. Vraťte na chvíli zatuhnout do mrazáku a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín