Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinové nanuky v bílé čokoládě
Malinové nanuky v bílé čokoládě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Malinové nanuky v bílé čokoládě

3.6/5 Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3909 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 359 g
Tuky 268 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malinové nanuky jsou výborným letním osvěžením pro malé i velké. Vyzkoušet je můžete s libovolným nakyslým ovocem – rybízem i třeba exotickou mučenkou. Pokud je navíc stejně jako my namočíte do bílé čokolády, kupované nanuky už nebudete chtít. Vyzkoušejte domácí osvěžující nanuk z ovoce, recept je až neuvěřitelně jednoduchý.

Suroviny

slazené (Salko)
neslazené
z cca 100 g čerstvých malin (viz Něco navíc) + hrst malin navíc
NA POLEVU A DOKONČENÍ
nasekaná
rostlinný olej 2 PL
neutrální chuti
maliny, rozdrcené na prášek

Postup

1

Salko vlijte do mísy a přilijte k němu ovocné pyré a neslazené zahuštěné mléko, promíchejte, až se směs spojí. Smetanu vyšlehejte dotuha a zapracujte ji do směsi mléka a pyré. Na závěr vmíchejte čerstvé maliny. Nalijte směs do formiček, vetkněte dřívka a dejte zcela zmrznout.

2

Na polevu rozehřejte bílou čokoládu a smíchejte s olejem dohladka. Dobře rozmíchejte a nechte čokoládu trochu zchladnout.

3

Nanuky vyjměte z mrazáku, namáčejte je do čokolády a odkládejte na vychlazený tác do mrazáku. Jakmile poleva na nanucích zpevní, vezměte zbytek polevy a tenkým pramínkem namalujte čokoládou na vršek nanuku cikcak čáry. Horní roh s čerstvě nakapanou polevou posypte ihned malinovým práškem. Před finálním podáváním nanuky znovu vraťte do mrazáku a nechte ještě chvíli zatuhnout.

NĚCO NAVÍC
Na pyré rozmixujte maliny a potom je protřete přes síto, abyste je zbavili semínek. Pokud jsou maliny kyselé, můžete pyré mírně přisladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín