Malinové nanuky jsou výborným letním osvěžením pro malé i velké. Vyzkoušet je můžete s libovolným nakyslým ovocem – rybízem i třeba exotickou mučenkou. Pokud je navíc stejně jako my namočíte do bílé čokolády, kupované nanuky už nebudete chtít. Vyzkoušejte domácí osvěžující nanuk z ovoce, recept je až neuvěřitelně jednoduchý.
Suroviny
Postup
Salko vlijte do mísy a přilijte k němu ovocné pyré a neslazené zahuštěné mléko, promíchejte, až se směs spojí. Smetanu vyšlehejte dotuha a zapracujte ji do směsi mléka a pyré. Na závěr vmíchejte čerstvé maliny. Nalijte směs do formiček, vetkněte dřívka a dejte zcela zmrznout.
Na polevu rozehřejte bílou čokoládu a smíchejte s olejem dohladka. Dobře rozmíchejte a nechte čokoládu trochu zchladnout.
Nanuky vyjměte z mrazáku, namáčejte je do čokolády a odkládejte na vychlazený tác do mrazáku. Jakmile poleva na nanucích zpevní, vezměte zbytek polevy a tenkým pramínkem namalujte čokoládou na vršek nanuku cikcak čáry. Horní roh s čerstvě nakapanou polevou posypte ihned malinovým práškem. Před finálním podáváním nanuky znovu vraťte do mrazáku a nechte ještě chvíli zatuhnout.
NĚCO NAVÍC
Na pyré rozmixujte maliny a potom je protřete přes síto, abyste je zbavili semínek. Pokud jsou maliny kyselé, můžete pyré mírně přisladit.