Malinové nanuky v bílé čokoládě

Malinové nanuky v bílé čokoládě

Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3037 kcal
Bílkoviny 33 g
Cukr 216 g
Tuky 247 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušet je můžete s libovolným nakyslým ovocem – rybízem i třeba exotickou mučenkou.

Suroviny

160 g
zahuštěné slazené mléko (salko)
100 g
zahuštěné neslazené mléko
80 ml
malinové pyré z cca 100 g čerstvých malin (viz Něco navíc) + hrst malin navíc
smetana ke šlehání 220 g
NA POLEVU A DOKONČENÍ
bílá čokoláda 360 g
nasekané
rostlinný olej 2 PL
neutrální chuti
100 g
prášek z mrazem sušených malin

1 Salko vlijte do mísy a přilijte k němu ovocné pyré a neslazené zahuštěné mléko, promíchejte, až se směs spojí. Smetanu vyšlehejte dotuha a zapracujte ji do směsi mléka a pyré. Na závěr vmíchejte čerstvé maliny. Nalijte směs do formiček, vetkněte dřívka a dejte zcela zmrznout.

2 Na polevu rozehřejte bílou čokoládu a smíchejte s olejem dohladka. Dobře rozmíchejte a nechte čokoládu trochu zchladnout.

3 Nanuky vyjměte z mrazáku, namáčejte je do čokolády a odkládejte na vychlazený tác do mrazáku. Jakmile poleva na nanucích zpevní, vezměte zbytek polevy a tenkým pramínkem namalujte čokoládou na vršek nanuku cikcak čáry. Horní roh s čerstvě nakapanou polevou posypte ihned malinovým práškem. Před finálním podáváním nanuky znovu vraťte do mrazáku a nechte ještě chvíli zatuhnout. 

NĚCO NAVÍC 
Na pyré rozmixujte maliny a potom je protřete přes síto, abyste je zbavili semínek. Pokud jsou maliny kyselé, můžete pyré mírně přisladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit