Malinové nanuky v bílé čokoládě

Malinové nanuky v bílé čokoládě

3 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3885 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 360 g
Tuky 268 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušet je můžete s libovolným nakyslým ovocem – rybízem i třeba exotickou mučenkou.

Suroviny

kondenzované mléko 160 g
zahuštěné slazené mléko (salko)
kondenzované mléko 100 g
zahuštěné neslazené mléko
malinové pyré 80 ml
z cca 100 g čerstvých malin (viz Něco navíc) + hrst malin navíc
smetana ke šlehání 220 g
NA POLEVU A DOKONČENÍ
bílá čokoláda 360 g
nasekaná
rostlinný olej 2 PL
neutrální chuti
maliny 10 g
lyofilizované (sušené mrazem), rozdrcené na prášek

1 Salko vlijte do mísy a přilijte k němu ovocné pyré a neslazené zahuštěné mléko, promíchejte, až se směs spojí. Smetanu vyšlehejte dotuha a zapracujte ji do směsi mléka a pyré. Na závěr vmíchejte čerstvé maliny. Nalijte směs do formiček, vetkněte dřívka a dejte zcela zmrznout.

2 Na polevu rozehřejte bílou čokoládu a smíchejte s olejem dohladka. Dobře rozmíchejte a nechte čokoládu trochu zchladnout.

3 Nanuky vyjměte z mrazáku, namáčejte je do čokolády a odkládejte na vychlazený tác do mrazáku. Jakmile poleva na nanucích zpevní, vezměte zbytek polevy a tenkým pramínkem namalujte čokoládou na vršek nanuku cikcak čáry. Horní roh s čerstvě nakapanou polevou posypte ihned malinovým práškem. Před finálním podáváním nanuky znovu vraťte do mrazáku a nechte ještě chvíli zatuhnout. 

NĚCO NAVÍC 
Na pyré rozmixujte maliny a potom je protřete přes síto, abyste je zbavili semínek. Pokud jsou maliny kyselé, můžete pyré mírně přisladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit