Krémové potěšení pro všechny milovníky arašídů.
Suroviny
arašídové máslo
180
g
hladké
krupicový cukr
130
g
smetana ke šlehání
300
ml
mléko
350
ml
čerstvé
vanilkový extrakt
½
ČL
karamelová omáčka
1
sklenka
hotová (prodává například Marks & Spencer, nebo česká značka Mikey’s Little Sins)
NA POLEVU A DOKONČENÍ
mléčná čokoláda
300
g
nasekaná
tmavá čokoláda
100
g
nasekaná
rostlinný olej
2
PL
neutrální chuti
arašídy
1
hrst
nahrubo nasekané
Postup
1
Burákové máslo, cukr, smetanu, mléko a vanilkový extrakt promixujte. Do formiček vložte dřívka a nalijte polovinu směsi. Do každého nanuku naneste opatrně asi lžíci karamelu a zalijte zbytkem směsi. Dejte do mrazáku zcela zmrznout.
2
Připravte polevu. Čokoládu rozehřejte a smíchejte s olejem dohladka. Nechte lehce zchladnout a připravte si k ruce nasekané arašídy. Pracujte postupně – vždy vytáhněte z mrazáku nanuk, vnořte jej do polevy a nechte okapat přebytečnou čokoládu. Položte na plech vyložený pečicím papírem a ihned posypte nasekanými arašídy. Vraťte na chvíli zatuhnout do mrazáku a podávejte.