Nanuk s arašídy a karamelem

Nanuk s arašídy a karamelem

2 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 10 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5297 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 371 g
Tuky 385 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové potěšení pro všechny milovníky arašídů.

Suroviny

arašídové máslo 180 g
hladké
krupicový cukr 130 g
smetana ke šlehání 300 ml
mléko 350 ml
čerstvé
vanilkový extrakt 0.5 ČL
karamelová omáčka 1 sklenka
hotová (prodává například Marks & Spencer, nebo česká značka Mikey’s Little Sins)
NA POLEVU A DOKONČENÍ
mléčná čokoláda 300 g
nasekaná
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná
rostlinný olej 2 PL
neutrální chuti
arašídy 1 hrst
nahrubo nasekané

Burákové máslo, cukr, smetanu, mléko a vanilkový extrakt promixujte. Do formiček vložte dřívka a nalijte polovinu směsi. Do každého nanuku naneste opatrně asi lžíci karamelu a zalijte zbytkem směsi. Dejte do mrazáku zcela zmrznout.

2 Připravte polevu. Čokoládu rozehřejte a smíchejte s olejem dohladka. Nechte lehce zchladnout a připravte si k ruce nasekané arašídy. Pracujte postupně – vždy vytáhněte z mrazáku nanuk, vnořte jej do polevy a nechte okapat přebytečnou čokoládu. Položte na plech vyložený pečicím papírem a ihned posypte nasekanými arašídy. Vraťte na chvíli zatuhnout do mrazáku a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit