2018/8

2018/8
Srpen je měsíc plný pohodové prázdninové atmosféry, prozářený sluncem, vonící senem a chutnajícím po nalezených (nebo nenalezených) houbách, sladké kukuřici rovnou z pole a borůvkových koláčích právě vytažených z trouby... Pokud se letos nechystáte na dovolenou za hranice, zasněte se a procestujte prostřednictvím stránek srpnového Apetitu francouzský venkov, užijte si skvělou italskou hostinu od aperitiva až po dezert nebo si vychutnejte to nejlepší, co nabízí Peru. Díky nápaditým receptům se můžete doslova vyřádit s barevnými paprikami, a to od české klasiky v netradičním podání až po tex-mex kuchyni v podobě tacos. A aby vám z toho všeho nebylo moc horko, zchlaďte se na závěr těmi nejlahodnějšími smetanovými nanuky.
Apetit, napsáno s chutí.

Celozrnné špagety s rajčátky, citronem a petrželkou

Teplý salát à la puttanesca ze žlutých paprik

Omeleta s hráškem a šunkou

Kofty s tahini omáčkou a květákovou rýží

Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

Vanilkový nanuk v hořké čokoládě

Nanuk s arašídy a karamelem

Ryba s paprikami po španělsku

Plněné papriky jako polévka

Bruschetta Caesar

Moaré nanuk s vietnamskou kávou

Papriky s čočkou a vejci

Špagety cacio e pepe

Bylinkový olej s česnekem

Kalamáry s hráškem na víně

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Lilek a cukety a papriky z pánve

Krémová polenta s mascarpone

Focaccia s červenou cibulí

Malinové nanuky v bílé čokoládě

Tiramisu do šálku

Koláč s kořeněným karamelem

Kynuté šneky s malinami

Kambodžské červené kari podle Sofie Smith

Borůvkové koláče

Cappuccino cheesecake

Domácí kuřecí paštika

Kávová panna cotta

Girasoli s krevetovou náplní i omáčkou

Koblížky s kávovým krémem

Ricottový trifle s mandlovými sušenkami

Penne all’amatriciana

Fajita s paprikami a kuřecím masem

Omáčka romesco a pečené brambůrky

Kuřecí špízy s bylinkovou salsou
