Moaré nanuk s vietnamskou kávou

Moaré nanuk s vietnamskou kávou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4142 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 283 g
Tuky 336 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se chcete osvěžit a rozmazlit, zařídí to nanuk – krémový, smetanový nanuk, který se rozplývá na jazyku a uvnitř skrývá příjemnou hořkost kávy. Pro slast na dřívku už nemusíte do obchodu, teď stačí jen otevřít mrazák!

Suroviny

smetana ke šlehání 220 g
káva 30 g
mleté nahrubo + 1 lžička jemně mleté kávy
160 g
zahuštěné slazené mléko (salko)
100 g
zahuštěné neslazené mléko
NA MOARÉ (ŽÍHÁNÍ)
bílá čokoláda 360 g
nasekané
mléčná čokoláda 100 g
nasekané
tmavá čokoláda 50 g
nasekané (lze vynechat)
rostlinný olej 60 ml
neutrální chuti

1 Zahřejte smetanu těsně pod bod varu a vsypte hrubě mletou kávu. Přiklopte a nechte 15 minut stát, aby smetana natáhla vůni kávy (hlídejte, ať tekutina příliš nezhořkne). Přeceďte a nechte zce- la vychladit v lednici, nejlépe přes noc.

2 Studenou ochucenou smetanu vyšlehejte dotuha. Obě mléka promíchejte a vlijte do mísy. Zapracujte do směsi šlehačku a lžičku jemně mleté kávy. Rozdělte do formiček, vetkněte dřívka a nechte zmrazit.

3 Na moaré rozpusťte všechny čokolády zvlášť. Bílou čokoládu nalijte do misky a rozmíchejte v ní 2 lžíce oleje. Totéž zopakujte v jiných miskách s mléčnou a případně tmavou čokoládou a zbytkem oleje. Nechte čokolády zchladnout. Do širší misky nalijte bílou čokoládu a do středu vlijte mléčnou čokoládu, ale nepromíchejte. Nakonec kápněte do bílé čokolády tmavou. Nanuk ponořte naležato do polevy, pootočte jím a vytáhněte, aby se vytvořilo žíhání. Nebo můžete polevu na nanuky nalévat střídavě lžičkou. Nechte okapat a vraťte na chvíli zatuhnout do mrazáku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit