
Moaré nanuk s vietnamskou kávou
Když se chcete osvěžit a rozmazlit, zařídí to nanuk – krémový, smetanový nanuk, který se rozplývá na jazyku a uvnitř skrývá příjemnou hořkost kávy. Pro slast na dřívku už nemusíte do obchodu, teď stačí jen otevřít mrazák!
Ingredience
- 220 g smetany ke šlehání
- 30 g kávy, mleté nahrubo + 1 lžička jemně mleté kávy
- 160 g zahuštěného slazeného mléka (salko)
- 100 g zahuštěného neslazeného mléka
- 360 g bílé čokolády, nasekané
- 100 g mléčné čokolády, nasekané
- 50 g tmavé čokolády, nasekané (lze vynechat)
- 60 ml rostlinného oleje neutrální chuti
NA MOARÉ (ŽÍHÁNÍ)
Příprava jídla
1 Zahřejte smetanu těsně pod bod varu a vsypte hrubě mletou kávu. Přiklopte a nechte 15 minut stát, aby smetana natáhla vůni kávy (hlídejte, ať tekutina příliš nezhořkne). Přeceďte a nechte zce- la vychladit v lednici, nejlépe přes noc.
2 Studenou ochucenou smetanu vyšlehejte dotuha. Obě mléka promíchejte a vlijte do mísy. Zapracujte do směsi šlehačku a lžičku jemně mleté kávy. Rozdělte do formiček, vetkněte dřívka a nechte zmrazit.
3 Na moaré rozpusťte všechny čokolády zvlášť. Bílou čokoládu nalijte do misky a rozmíchejte v ní 2 lžíce oleje. Totéž zopakujte v jiných miskách s mléčnou a případně tmavou čokoládou a zbytkem oleje. Nechte čokolády zchladnout. Do širší misky nalijte bílou čokoládu a do středu vlijte mléčnou čokoládu, ale nepromíchejte. Nakonec kápněte do bílé čokolády tmavou. Nanuk ponořte naležato do polevy, pootočte jím a vytáhněte, aby se vytvořilo žíhání. Nebo můžete polevu na nanuky nalévat střídavě lžičkou. Nechte okapat a vraťte na chvíli zatuhnout do mrazáku.
Přidat komentář