Když se chcete osvěžit a rozmazlit, zařídí to nanuk – krémový, smetanový nanuk, který se rozplývá na jazyku a uvnitř skrývá příjemnou hořkost kávy. Pro slast na dřívku už nemusíte do obchodu, teď stačí jen otevřít mrazák!
Suroviny
Postup
Zahřejte smetanu těsně pod bod varu a vsypte hrubě mletou kávu. Přiklopte a nechte 15 minut stát, aby smetana natáhla vůni kávy (hlídejte, ať tekutina příliš nezhořkne). Přeceďte a nechte zce- la vychladit v lednici, nejlépe přes noc.
Studenou ochucenou smetanu vyšlehejte dotuha. Obě mléka promíchejte a vlijte do mísy. Zapracujte do směsi šlehačku a lžičku jemně mleté kávy. Rozdělte do formiček, vetkněte dřívka a nechte zmrazit.
Na moaré rozpusťte všechny čokolády zvlášť. Bílou čokoládu nalijte do misky a rozmíchejte v ní 2 lžíce oleje. Totéž zopakujte v jiných miskách s mléčnou a případně tmavou čokoládou a zbytkem oleje. Nechte čokolády zchladnout. Do širší misky nalijte bílou čokoládu a do středu vlijte mléčnou čokoládu, ale nepromíchejte. Nakonec kápněte do bílé čokolády tmavou. Nanuk ponořte naležato do polevy, pootočte jím a vytáhněte, aby se vytvořilo žíhání. Nebo můžete polevu na nanuky nalévat střídavě lžičkou. Nechte okapat a vraťte na chvíli zatuhnout do mrazáku.