Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Moaré nanuk s vietnamskou kávou

Moaré nanuk s vietnamskou kávou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 8 nanuků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4984 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 426 g
Tuky 357 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se chcete osvěžit a rozmazlit, zařídí to nanuk – krémový, smetanový nanuk, který se rozplývá na jazyku a uvnitř skrývá příjemnou hořkost kávy. Pro slast na dřívku už nemusíte do obchodu, teď stačí jen otevřít mrazák!

Suroviny

káva 30 g
mletá nahrubo + 1 lžička jemně mleté kávy
zahuštěné slazené mléko (salko)
zahuštěné neslazené mléko
NA MOARÉ (ŽÍHÁNÍ)
nasekaná
nasekaná
tmavá čokoláda 50 g
nasekaná (lze vynechat)
rostlinný olej 60 ml
neutrální chuti

Postup

1

Zahřejte smetanu těsně pod bod varu a vsypte hrubě mletou kávu. Přiklopte a nechte 15 minut stát, aby smetana natáhla vůni kávy (hlídejte, ať tekutina příliš nezhořkne). Přeceďte a nechte zce- la vychladit v lednici, nejlépe přes noc.

2

Studenou ochucenou smetanu vyšlehejte dotuha. Obě mléka promíchejte a vlijte do mísy. Zapracujte do směsi šlehačku a lžičku jemně mleté kávy. Rozdělte do formiček, vetkněte dřívka a nechte zmrazit.

3

Na moaré rozpusťte všechny čokolády zvlášť. Bílou čokoládu nalijte do misky a rozmíchejte v ní 2 lžíce oleje. Totéž zopakujte v jiných miskách s mléčnou a případně tmavou čokoládou a zbytkem oleje. Nechte čokolády zchladnout. Do širší misky nalijte bílou čokoládu a do středu vlijte mléčnou čokoládu, ale nepromíchejte. Nakonec kápněte do bílé čokolády tmavou. Nanuk ponořte naležato do polevy, pootočte jím a vytáhněte, aby se vytvořilo žíhání. Nebo můžete polevu na nanuky nalévat střídavě lžičkou. Nechte okapat a vraťte na chvíli zatuhnout do mrazáku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín