Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vařené hovězí, brambory, zelenina a tatarka
Vařené hovězí, brambory, zelenina a tatarka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vařené hovězí, brambory, zelenina a tatarka

3.4/5 Počet hodnocení: 7
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2552 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 304 g
Tuky 81 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vařené hovězí, brambory, zelenina a tatarka tvoří dohromady jednoduché, ale přitom krásně barevné a nutričně vyvážené jídlo. Talíř ukazuje porci pro ženu (35 let, 70 kg) se sedavým zaměstnáním, pravidelně sportující. Obsahuje 80 g masa (tj. cca 120 g v syrovém stavu), 250 g brambor, 5 g másla, 70 g fazolek, 100 g řepy, 20 g lupení a 25 g tatarky.

Související recepty

Suroviny

zadní (kýta, popřípadě kližka)
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
kousek celeru nebo celerová nať
sůl
pepř
čerstvě mletý + pár kuliček na vaření
K podávání
přílohové
na omaštění brambor
fazolky zelené 280 g
uvařené v páře
vařená
salát 80 g
směs polníčku a rukoly
tatarská omáčka 100 g
pažitka 1 hrst
nasekaná

Postup

1

Maso zalijte v hrnci vodou, aby bylo potopené, přidejte očištěnou zeleninu v celku a kuličky pepře, malinko osolte, přiklopte a přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň a zvolna vařte, aby maso změklo (cca 2,5 hodiny). Použijete-li tlakový hrnec, máte hotovo zhruba za 1 hodinu.

2

Nakrájené maso podávejte s bramborami zlehka omaštěnými máslem, fazolkami, řepou, salátovými listy a tatarkou s trochou pažitky.

NĚCO NAVÍC
Vývar, případně i vyvařenou zeleninu či zbylé maso uchovejte a použijte příště jako základ polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/11

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...