0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velikonoční zajíček

velikonocni zajicek
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Velikonoční zajíček

3 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné do forem o objemu 1,5l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4013 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 548 g
Tuky 156 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ke svátkům jara prostě patří stylová ozdoba stolu a zákusek v jednom. My jsme se rozhodli pro zajíčka, snadné a rychlé těsto ale stejně dobře pasuje do formy na beránka nebo na bábovku.

Suroviny

vejce 3 ks
smetana ke šlehání 250 ml
mouka pšeničná hladká 300 g
krupicový cukr 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
20g bezfosfátového
citron ks
kůra nebo 2 lžičky mleté
tuk
na vymazání a mouka na vysypání
hřebíček 2 ks
lze vynechat
moučkový cukr

Postup

1

Troubu zahřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Mezitím vyšlehejte vejce se smetanou do pěny a vmíchejte mouku smíchanou s cukrem a práškem do pečiva.

3

Přidejte nastrouhanou citronovou kůru.

4

Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy nebo do několika menších.

5

Pečte asi tři čtvrtě hodiny; špejle zapíchnutá a vytažená z těsta by měla být suchá.

6

Nechte zchladnout ve formě, pak opatrně vyklopte a nechte ještě dochladnout na mřížce. Chcete-li, vpíchněte hřebíčky na místa oček, a poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Pokud pečete na poslední chvíli, můžete do těsta přidat o 3 lžíce mouky víc. Díky tomu budete moci zajíčka nebo beránka vyklopit, aniž by musel dlouho chladnout, jen bude o něco hutnější. Beránka vždy raději nechte po vyklopení dochladnout na boku – ve vzpřímené poloze je náchylnější ke ztrátě hlavy.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit