0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční cop s trojí náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Pro zkušené 1 cop

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7471 kcal
Bílkoviny 265 g
Sacharidy 688 g
Tuky 403 g
Vláknina 109 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Každému, co má rád: tvaroh, ořechy i mák.

Suroviny

mléko 200 ml
vlažné, plnotučné
krupicový cukr 4 PL
droždí 1 kostka
42 g
vejce 2 ks
velká, prošlehaná
mouka pšeničná hladká 600 g
sůl 1 špetka
máslo 160 g
rozpuštěné
žloutek 1 ks
na dokončení
mandle sekané
na dokončení
Na ořechovou náplň
mléko 150 ml
rum 2 PL
tuzemák
moučkový cukr 2 PL
vlašské ořechy 150 g
opražené, nahrubo mleté
žloutek 1 ks
piškoty
mleté, na zahuštění
Na makovou náplň
mléko 150 ml
rum 2 PL
tuzemák
moučkový cukr 50 g
skořice 1 špetka
mák mletý 100 g
mandle 2 PL
mleté
piškoty
mleté, na zahuštění
Na tvarohovou náplň
tvaroh měkký 250 g
v kostce
moučkový cukr 50 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 1 ks
pudinkový prášek 1 PL
vanilkový
rozinky 2 PL
propláchnuté

1 Vlažné mléko promíchejte ve větší míse s 1 lžící cukru a rozdrobeným droždím. Na teplém místě nechte kvásek vzejít – asi za 5 minut se začnou tvořit bublinky a hladina stoupat. Přidejte vejce, zbylý cukr, mouku, špetku soli a částečně propracujte. Vmíchejte rozpuštěné máslo a vypracujte soudržné těsto. Propracovávejte ho vařečkou asi 5 minut, až bude hladké. Zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte asi 45 minut kynout.

2 Mezitím si připravte náplně. Na ořechovou svařte mléko, tuzemák a cukr. Přidejte ořechy, a až začne směs houstnout, vypněte, vmíchejte žloutek a zahustěte piškoty (stačí asi 3 lžíce).

3 Na makovou svařte mléko, tuzemák, cukr, skořici, mák a mandle. Až začne směs houstnout, vypněte a zahustěte piškoty.

4 Utřete přísady na tvarohovou náplň kromě rozinek – ty vmíchejte až nakonec.

5 Troubu předehřejte na 180 °C. Vykynuté těsto rozdělte na 3 díly. Z každého vyválejte asi 40  cm váleček a ten roztlačte na dlouhý obdélník. Do středu každého z nich a po celé délce rozložte vždy jeden druh náplně. Dobře zabalte, aby vznikly tři tunely (těsto kolem, náplň uvnitř). Prameny zapleťte do copu a opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným žloutkem, posypte sekanými mandlemi a nechte 15 minut kynout.

6 Dejte do trouby a pečte 15 minut. Pak ztlumte na 160 °C a dopečte asi 30 minut.

NĚCO NAVÍC
Těsto i náplně lze připravit den předem. Před kynutím těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte do chladničky. Před pečením rozbalte a nechte na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem – trvá to déle, asi 1 a 1/2 hodiny. Dál pokračujte podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč