Kukuřice připravená podle tohoto receptu je tak dobrá, že ji nemusíte nutně podávat jenom s vepřovou kotletou. Obstojí totiž i samostatně jako chuťovka nebo naopak součást rozsáhlejšího menu.
Suroviny
Postup
V misce prošlehejte metlou všechny suroviny na BBQ omáčku dohladka. Odložte do doby podávání do chladničky.
Ve velké hlubší pánvi s těžkým dnem na středním ohni rozehřejte máslo. Vsypte kukuřici a míchejte, aby zkřehla (3–5 minut). Zmírněte oheň, vmíchejte rajče, limetovou šťávu, sůl a římský kmín.
Promíchejte a odstavte nebo ještě prohřívejte 3–4 minuty (podle toho, jestli chcete rajčata prohřátá). Odstavte; vmíchejte koriandr.
Maso opečte na grilu či pánvi, popřípadě v troubě tak, aby bylo u kosti hotové, čas opékání závisí na výšce masa. Podávejte s kukuřicí a mističkou omáčky.