0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová kotleta s kukuřicí a zlatou BBQ omáčkou

Vepřová kotleta s kukuřicí a zlatou BBQ omáčkou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1507 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 110 g
Tuky 68 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kukuřice připravená podle tohoto receptu je tak dobrá, že ji nemusíte nutně podávat jenom s vepřovou kotletou. Obstojí totiž i samostatně jako chuťovka nebo naopak součást rozsáhlejšího menu.

Suroviny

kotleta 4 ks
vepřová kotleta s kostí (podle velikosti)
sůl vločková
pepř barevný
čerstvě mletý
Na zlatou BBQ omáčku
hořčice 120 ml
žlutá hořčice (yellow mustard), příp. 60 ml plnotučné a 60 ml dijonské
jablečný ocet 30 ml
med 1 PL
tekutý
olivový olej ½ PL
česnek sušený ¼ ČL
kečup ½ PL
neslazený
tabasco ½ PL
lze nahradit jinou chilli omáčkou
worchestrová omáčka 1 ČL
chilli sušené ¼ ČL
Na kukuřici
máslo 1 PL
mražená kukuřice 450 g
lze nahradit okrájenými zrny z klasů cukrové kukuřice
nejlépe oválné, na kostičky
limetová šťáva 1 PL
sůl ½ ČL
římský kmín ½ ČL
mletý
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky nadrobno

Postup

1

V misce prošlehejte metlou všechny suroviny na BBQ omáčku dohladka. Odložte do doby podávání do chladničky.

2

Ve velké hlubší pánvi s těžkým dnem na středním ohni rozehřejte máslo. Vsypte kukuřici a míchejte, aby zkřehla (3–5 minut). Zmírněte oheň, vmíchejte rajče, limetovou šťávu, sůl a římský kmín.

3

Promíchejte a odstavte nebo ještě prohřívejte 3–4 minuty (podle toho, jestli chcete rajčata prohřátá). Odstavte; vmíchejte koriandr.

4

Maso opečte na grilu či pánvi, popřípadě v troubě tak, aby bylo u kosti hotové, čas opékání závisí na výšce masa. Podávejte s kukuřicí a mističkou omáčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč