Vepřová kotleta s kukuřicí à la Mexiko a zlatou BBQ omáčkou

Vepřová kotleta s kukuřicí à la Mexiko a zlatou BBQ omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 766 kcal
Bílkoviny 17 g
Cukr 101 g
Tuky 26 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kukuřice připravená podle tohoto receptu je tak dobrá, že ji nemusíte nutně podávat jenom s vepřovou kotletou. Obstojí totiž i samostatně jako chuťovka nebo naopak součást rozsáhlejšího menu.

 

Suroviny

4 ks
vepřová kotleta s kostí (podle velikosti)
vločková sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
Na zlatou BBQ omáčku
hořčice plnotučná 120 ml
(yellow mustard), příp. 60 ml plnotučné a 60 ml dijonské
jablečný ocet 30 ml
med 1 PL
tekutý
olivový olej 0.5 PL
česnek sušený 0.25 ČL
(mletý sušený česnek)
kečup 0.5 PL
neslazený
tabasco 0.5 PL
lze nahradit jinou chilli omáčkou
worcesterská omáčka 1 ČL
chilli sušené 0.25 ČL
Na kukuřici
máslo 1 PL
mražená kukuřice 450 g
lze nahradit okrájenými zrny z klasů cukrové kukuřice
rajčata 1 ks
nejlépe oválné, na kostičky
limetová šťáva 1 PL
sůl 0.5 ČL
římský kmín 0.5 ČL
mletý
koriandr hrst
pořádná, lístky nadrobno

1 V misce prošlehejte metlou všechny suroviny na BBQ omáčku dohladka. Odložte do doby podávání do chladničky.

Ve velké hlubší pánvi s těžkým dnem na středním ohni rozehřejte máslo. Vsypte kukuřici a míchejte, aby zkřehla (3–5 minut). Zmírněte oheň, vmíchejte rajče, limetovou šťávu, sůl a římský kmín. Promíchejte a odstavte nebo ještě prohřívejte 3–4 minuty (podle toho, jestli chcete rajčata prohřátá). Odstavte; vmíchejte koriandr.

3 Maso opečte na grilu či pánvi, popřípadě v troubě tak, aby bylo u kosti hotové, čas opékání závisí na výšce masa. Podávejte s kukuřicí a mističkou omáčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...

Obchod Apetit