0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová kotleta s kukuřicí a zlatou BBQ omáčkou

Vepřová kotleta s kukuřicí a zlatou BBQ omáčkou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1507 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 110 g
Tuky 68 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kukuřice připravená podle tohoto receptu je tak dobrá, že ji nemusíte nutně podávat jenom s vepřovou kotletou. Obstojí totiž i samostatně jako chuťovka nebo naopak součást rozsáhlejšího menu.

Suroviny

kotleta 4 ks
vepřová kotleta s kostí (podle velikosti)
sůl vločková
pepř barevný
čerstvě mletý
Na zlatou BBQ omáčku
hořčice 120 ml
žlutá hořčice (yellow mustard), příp. 60 ml plnotučné a 60 ml dijonské
jablečný ocet 30 ml
med 1 PL
tekutý
olivový olej 0.5 PL
česnek sušený 0.25 ČL
kečup 0.5 PL
neslazený
tabasco 0.5 PL
lze nahradit jinou chilli omáčkou
worcesterská omáčka 1 ČL
chilli sušené 0.25 ČL
Na kukuřici
máslo 1 PL
mražená kukuřice 450 g
lze nahradit okrájenými zrny z klasů cukrové kukuřice
rajče 1 ks
nejlépe oválné, na kostičky
limetová šťáva 1 PL
sůl 0.5 ČL
římský kmín 0.5 ČL
mletý
koriandr 1 hrst
lístky nadrobno

Postup

1

V misce prošlehejte metlou všechny suroviny na BBQ omáčku dohladka. Odložte do doby podávání do chladničky.

2

Ve velké hlubší pánvi s těžkým dnem na středním ohni rozehřejte máslo. Vsypte kukuřici a míchejte, aby zkřehla (3–5 minut). Zmírněte oheň, vmíchejte rajče, limetovou šťávu, sůl a římský kmín.

3

Promíchejte a odstavte nebo ještě prohřívejte 3–4 minuty (podle toho, jestli chcete rajčata prohřátá). Odstavte; vmíchejte koriandr.

4

Maso opečte na grilu či pánvi, popřípadě v troubě tak, aby bylo u kosti hotové, čas opékání závisí na výšce masa. Podávejte s kukuřicí a mističkou omáčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit