Jídla z mletého masa jsou vděčná disciplína. Zvládne je skoro každý a podle použitého koření mohou chutnat pokaždé trochu jinak. Pro tentokrát jsme se při přípravě karbanátků rozhodli opustit klasický česnek, majoránku a hořčici – zkuste to taky, budete překvapeni, jak mohou karbanátky také chutnat.
Suroviny
Postup
Maso vložte do mísy. Do mísy k masu nastrouhejte 1/2 jablka, rozdrobte sýr, přidejte cibuli, tymiánové lístky, citronovou kůru, sůl a pepř a 100 ml ledové vody – díky tomu budou karbanátky superšťavnaté. Prohněťte všechno ve stejnorodou směs a pak navlhčenýma rukama vytvarujte karbanátky.
Gril nebo grilovací pánev potřete olejem a karbanátky opékejte po obou stranách dohněda. Karbanátky můžete také opékat na běžné pánvi, přidejte ale více oleje.
Na salát smíchejte na zálivku citronovou šťávu se solí a čerstvě mletým pepřem. Jakmile se sůl rozpustí, prošlehejte s olivovým olejem a hořčicí dohladka. Promíchejte řapíkatý celer s plátky jablka, jarní cibulkou, směsí lístků, vmíchejte zálivku. Salát posypte pár lístky petrželky. Podávejte ke karbanátkům.