Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové karbanátky s modrým sýrem a salátkem
Vepřové karbanátky s modrým sýrem a salátkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové karbanátky s modrým sýrem a salátkem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1635 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 138 g
Tuky 89 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídla z mletého masa jsou vděčná disciplína. Zvládne je skoro každý a podle použitého koření mohou chutnat pokaždé trochu jinak. Pro tentokrát jsme se při přípravě karbanátků rozhodli opustit klasický česnek, majoránku a hořčici – zkuste to taky, budete překvapeni, jak mohou karbanátky také chutnat.

Suroviny

jablko ½ ks
oloupané a zbavené jádřince
nakrájená nadrobno
tymián 1 PL
nastrouhaná najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
voda 100 ml
ledová
rostlinný olej
na opékání
Na salát
+ trocha na jablko
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 2 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na tenké plátky
jablko 1,5 ks
zbavené jádřince a nakrájené na úhledné plátky
jarní cibulka 3 ks
nasekaná nadrobno
salát 1 bal
balení směsi salátových lístků
petrželka
hladkolistá, na posypání

Postup

1

Maso vložte do mísy. Do mísy k masu nastrouhejte 1/2 jablka, rozdrobte sýr, přidejte cibuli, tymiánové lístky, citronovou kůru, sůl a pepř a 100 ml ledové vody – díky tomu budou karbanátky superšťavnaté. Prohněťte všechno ve stejnorodou směs a pak navlhčenýma rukama vytvarujte karbanátky. 

2

Gril nebo grilovací pánev potřete olejem a karbanátky opékejte po obou stranách dohněda. Karbanátky můžete také opékat na běžné pánvi, přidejte ale více oleje. 

3

Na salát smíchejte na zálivku citronovou šťávu se solí a čerstvě mletým pepřem. Jakmile se sůl rozpustí, prošlehejte s olivovým olejem a hořčicí dohladka. Promíchejte řapíkatý celer s plátky jablka, jarní cibulkou, směsí lístků, vmíchejte zálivku. Salát posypte pár lístky petrželky. Podávejte ke karbanátkům.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?
  • Soutěže

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?

Krásné a oku lahodící jídlo vždy dokonale nabudí chuťové buňky. Čím je pokrm barevnější a lákavější, tím více se na jeho konzumaci těšíme, a tím více si jej zajisté i vychutnáváme. Kromě ovoce a zeleniny nám svými barvami talíř rozzáří...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč