"Grilujeme celé léto, a tak vymýšlím nové a nové variace," objasnila vznik tohoto receptu naše čtenářka Vlaďka Jelínková.
Suroviny
Postup
Nejprve připravte zálivku: citronovou šťávu, cukr, hořčici a olej prošlehejte v míse do husté emulze a odložte.
Mleté maso dejte do větší mísy a přilijte k němu asi 100–150ml studené vody. Vodu do masa důkladně zapracujte rukama, až vznikne soudržná, mírně lepivá hmota, trvá to 3–5 minut. Do ní potom rovnoměrně zapracujte zázvor, chilli, bylinky, sůl i pepř.
Navlhčenýma rukama odebírejte kousky směsi, v dlaních z ní uválejte kuličku, zploštěte ji a mírně promáčkněte ve středu (hmota vám vyjde na 4 nebo 6 karbanátků). Odkládejte je na navlhčený talíř a pak všechny najednou rozložte na rozpálený gril. Grilujte z každé strany 5–7 minut – podle velikosti. Hotové dejte na nahřáté talíře a nechte chvilku odpočinout.
Mezitím do misky se zálivkou vložte salátové lístky a rozpůlená rajčátka a promíchejte. Podávejte s karbanátky, bílým jogurtem a bagetou.
NĚCO NAVÍC
Maso umelte sami či požádejte řezníka – získáte lepší výsledek než z hotové směsi z obchodu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů )
- Karbanátky na 32 způsobů: masové, bezmasé, luštěninové i zeleninové(32 receptů )