Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chilli karbanátky se zázvorem

"Grilujeme celé léto, a tak vymýšlím nové a nové variace," objasnila vznik tohoto receptu naše čtenářka Vlaďka Jelínková.

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT14M
Maso

Ingredience

    • 500 g směsi mletého hovězího a vepřového masa (viz Něco navíc)
    • 3 cm kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný najemno
    • 1–2 chilli papričky, nakrájené najemno
    • hrst nasekaných lístků bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj, oregano...)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • čerstvá bageta a bílý jogurt řeckého typu k podávání

    NA SALÁT

    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • hrst oválných třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 3 hrsti směsi salátových lístků

Příprava jídla

1 Nejprve připravte zálivku: citronovou šťávu, cukr, hořčici a olej prošlehejte v míse do husté emulze a odložte. 

2 Mleté maso dejte do větší mísy a přilijte k němu asi 100–150ml studené vody. Vodu do masa důkladně zapracujte rukama, až vznikne soudržná, mírně lepivá hmota, trvá to 3–5 minut. Do ní potom rovnoměrně zapracujte zázvor, chilli, bylinky, sůl i pepř.

3 Navlhčenýma rukama odebírejte kousky směsi, v dlaních z ní uválejte kuličku, zploštěte ji a mírně promáčkněte ve středu (hmota vám vyjde na 4 nebo 6 karbanátků). Odkládejte je na navlhčený talíř a pak všechny najednou rozložte na rozpálený gril. Grilujte z každé strany 5–7 minut – podle velikosti. Hotové dejte na nahřáté talíře a nechte chvilku odpočinout.

4 Mezitím do misky se zálivkou vložte salátové lístky a rozpůlená rajčátka a promíchejte. Podávejte s karbanátky, bílým jogurtem a bagetou.

NĚCO NAVÍC

Maso umelte sami či požádejte řezníka – získáte lepší výsledek než z hotové směsi z obchodu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Večeře z grilu

Česká kuchyně v moderním a odlehčeném hávu

Přidat komentář