0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chilli karbanátky se zázvorem

Chilli karbanátky se zázvorem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chilli karbanátky se zázvorem

4.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1192 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 39 g
Tuky 64 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

"Grilujeme celé léto, a tak vymýšlím nové a nové variace," objasnila vznik tohoto receptu naše čtenářka Vlaďka Jelínková.

Suroviny

hovězí maso mleté 500 g
směs s vepřovým masem
zázvor (čerstvý) 1 ks
3cm, oloupaný a nastrouhaný najemno
chilli paprička 1 ks
nakrájená najemno
bylinky 1 hrst
nasekané – tymián, rozmarýn, šalvěj, oregano...
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta
k podávání
jogurt řeckého typu
k podávání
Na salát
citronová štáva
z 1/2 citronu
krupicový cukr 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej panenský 1 PL
rajčata cherry 1 hrst
oválná, rozpůlená
salát 3 hrsti
směs salátových lístků

1 Nejprve připravte zálivku: citronovou šťávu, cukr, hořčici a olej prošlehejte v míse do husté emulze a odložte. 

2 Mleté maso dejte do větší mísy a přilijte k němu asi 100–150ml studené vody. Vodu do masa důkladně zapracujte rukama, až vznikne soudržná, mírně lepivá hmota, trvá to 3–5 minut. Do ní potom rovnoměrně zapracujte zázvor, chilli, bylinky, sůl i pepř.

3 Navlhčenýma rukama odebírejte kousky směsi, v dlaních z ní uválejte kuličku, zploštěte ji a mírně promáčkněte ve středu (hmota vám vyjde na 4 nebo 6 karbanátků). Odkládejte je na navlhčený talíř a pak všechny najednou rozložte na rozpálený gril. Grilujte z každé strany 5–7 minut – podle velikosti. Hotové dejte na nahřáté talíře a nechte chvilku odpočinout.

4 Mezitím do misky se zálivkou vložte salátové lístky a rozpůlená rajčátka a promíchejte. Podávejte s karbanátky, bílým jogurtem a bagetou.

NĚCO NAVÍC
Maso umelte sami či požádejte řezníka – získáte lepší výsledek než z hotové směsi z obchodu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč