Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chilli karbanátky se zázvorem
Chilli karbanátky se zázvorem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chilli karbanátky se zázvorem

4.2/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 2-3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1192 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 39 g
Tuky 64 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

"Grilujeme celé léto, a tak vymýšlím nové a nové variace," objasnila vznik tohoto receptu naše čtenářka Vlaďka Jelínková.

Suroviny

směs s vepřovým masem
zázvor (čerstvý) 1 ks
3cm, oloupaný a nastrouhaný najemno
nakrájená najemno
bylinky 1 hrst
nasekané – tymián, rozmarýn, šalvěj, oregano...
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta
k podávání
Na salát
z 1/2 citronu
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej panenský 1 PL
rajčata cherry 1 hrst
oválná, rozpůlená
salát 3 hrsti
směs salátových lístků

Postup

1

Nejprve připravte zálivku: citronovou šťávu, cukr, hořčici a olej prošlehejte v míse do husté emulze a odložte.

2

Mleté maso dejte do větší mísy a přilijte k němu asi 100–150ml studené vody. Vodu do masa důkladně zapracujte rukama, až vznikne soudržná, mírně lepivá hmota, trvá to 3–5 minut. Do ní potom rovnoměrně zapracujte zázvor, chilli, bylinky, sůl i pepř.

3

Navlhčenýma rukama odebírejte kousky směsi, v dlaních z ní uválejte kuličku, zploštěte ji a mírně promáčkněte ve středu (hmota vám vyjde na 4 nebo 6 karbanátků). Odkládejte je na navlhčený talíř a pak všechny najednou rozložte na rozpálený gril. Grilujte z každé strany 5–7 minut – podle velikosti. Hotové dejte na nahřáté talíře a nechte chvilku odpočinout.

4

Mezitím do misky se zálivkou vložte salátové lístky a rozpůlená rajčátka a promíchejte. Podávejte s karbanátky, bílým jogurtem a bagetou.

NĚCO NAVÍC
Maso umelte sami či požádejte řezníka – získáte lepší výsledek než z hotové směsi z obchodu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín