0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové maso se žampióny v sojové omáčce

Vepřové maso se žampióny v sojové omáčce

Hodnocení receptu
3.7 / 5. Počet hodnocení: 15
Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1353 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 31 g
Tuky 90 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vepřová plec 500 g
cibule 1 ks
velká
jarní cibulka 1 svazek
pórek 1 ks
žampiony 250 g
paprika červená 1 ks
mrkvová nať
sůl
pepř
sójová omáčka
  •  Maso nakrájíme na větší kostičky a zalijeme sójovou omáčkou. Přidáme cca kávovou lžičku kari, následně dle chuti osolíme a opepříme. Poté zakápneme šťávou z 1/4 citronu, zasypeme bramborovým škrobem, důkladně promícháme a v přikryté nádobě necháme odležet 30 minut při pokojové teplotě.

 

  •  Mezitím si na pánvi si rozpustíme tuk (máslo, sádlo) a do hněda osmažíme na 1/2 kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku, osolíme a přidáme kávovou lžičku sójové omáčky. Zamícháme, necháme chvíli restovat, pak přihodíme namarinované maso a za stálého míchání osmažíme tak, aby na něm vznikla hnědá kůrka. Zasypeme hrstí na jemno nakrájené mrkvové natě, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a pórek, podlijeme asi 200 ml vroucí vody a dusíme pod pokličkou na mírném plameni 30 minut. Poté přidáme na plátky nakrájené a oloupané žampiony a dle potřebné hustoty omáčky dovaříme maso doměka buď pod pokličkou nebo bez ní ( popřípadě ještě podlijeme ). Závěrem dle chuti osolíme a opepříme.

 

  • Podáváme s basmati nebo jasmínovou rýží

 

Tipy a triky

  1. 1. Všechny suroviny by měly mít při zpracování pokojovou teplotu.

 

  1. 2. Papriku a sójovou omáčku přidejte do cibule ještě jež se zcela osmaží. Cukry z papriky i omáčky dodají cibuli zlatavou barvu, karamelovou chuť a celé jídlo pozvednou.

 

  1. 3. Ve fázi dušení nekolikrát vypečte vodu až na tuk ( 200 ml přilévejte po troškách a závěrem přidejte ještě třeba dalších 100 ml - dle potřeby )

 

 

Autor: Tomagrau

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit