Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové maso se žampióny v sojové omáčce

Vepřové maso se žampióny v sojové omáčce

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1353 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 31 g
Tuky 90 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

velká
jarní cibulka 1 svazek
pórek 1 ks
mrkvová nať
sůl
pepř
sójová omáčka

Postup

1

Maso nakrájíme na větší kostičky a zalijeme sójovou omáčkou. Přidáme cca kávovou lžičku kari, následně dle chuti osolíme a opepříme.

2

Poté zakápneme šťávou z 1/4 citronu, zasypeme bramborovým škrobem, důkladně promícháme a v přikryté nádobě necháme odležet 30 minut při pokojové teplotě.

3

Mezitím si na pánvi si rozpustíme tuk (máslo, sádlo) a do hněda osmažíme na 1/2 kolečka nakrájenou cibuli.

4

Přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku, osolíme a přidáme kávovou lžičku sójové omáčky. Zamícháme, necháme chvíli restovat, pak přihodíme namarinované maso a za stálého míchání osmažíme tak, aby na něm vznikla hnědá kůrka.

5

Zasypeme hrstí na jemno nakrájené mrkvové natě, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a pórek, podlijeme asi 200 ml vroucí vody a dusíme pod pokličkou na mírném plameni 30 minut.

6

Poté přidáme na plátky nakrájené a oloupané žampiony a dle potřebné hustoty omáčky dovaříme maso doměka buď pod pokličkou nebo bez ní (popřípadě ještě podlijeme). Závěrem dle chuti osolíme a opepříme.

7

Podáváme s basmati nebo jasmínovou rýží

Tipy a triky

  • Všechny suroviny by měly mít při zpracování pokojovou teplotu.
  • Papriku a sójovou omáčku přidejte do cibule ještě jež se zcela osmaží. Cukry z papriky i omáčky dodají cibuli zlatavou barvu, karamelovou chuť a celé jídlo pozvednou
  • Ve fázi dušení nekolikrát vypečte vodu až na tuk ( 200 ml přilévejte po troškách a závěrem přidejte ještě třeba dalších 100 ml - dle potřeby )
Autor: Tomagrau

Apetit magazín