Suroviny
Postup
Maso nakrájíme na větší kostičky a zalijeme sójovou omáčkou. Přidáme cca kávovou lžičku kari, následně dle chuti osolíme a opepříme.
Poté zakápneme šťávou z 1/4 citronu, zasypeme bramborovým škrobem, důkladně promícháme a v přikryté nádobě necháme odležet 30 minut při pokojové teplotě.
Mezitím si na pánvi si rozpustíme tuk (máslo, sádlo) a do hněda osmažíme na 1/2 kolečka nakrájenou cibuli.
Přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku, osolíme a přidáme kávovou lžičku sójové omáčky. Zamícháme, necháme chvíli restovat, pak přihodíme namarinované maso a za stálého míchání osmažíme tak, aby na něm vznikla hnědá kůrka.
Zasypeme hrstí na jemno nakrájené mrkvové natě, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a pórek, podlijeme asi 200 ml vroucí vody a dusíme pod pokličkou na mírném plameni 30 minut.
Poté přidáme na plátky nakrájené a oloupané žampiony a dle potřebné hustoty omáčky dovaříme maso doměka buď pod pokličkou nebo bez ní (popřípadě ještě podlijeme). Závěrem dle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s basmati nebo jasmínovou rýží
Tipy a triky
- Všechny suroviny by měly mít při zpracování pokojovou teplotu.
- Papriku a sójovou omáčku přidejte do cibule ještě jež se zcela osmaží. Cukry z papriky i omáčky dodají cibuli zlatavou barvu, karamelovou chuť a celé jídlo pozvednou
- Ve fázi dušení nekolikrát vypečte vodu až na tuk ( 200 ml přilévejte po troškách a závěrem přidejte ještě třeba dalších 100 ml - dle potřeby )