0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové maso se žampióny v sojové omáčce

Vepřové maso se žampióny v sojové omáčce

Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1353 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 31 g
Tuky 90 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vepřová plec 500 g
cibule 1 ks
velká
jarní cibulka 1 svazek
pórek 1 ks
žampiony 250 g
paprika červená 1 ks
mrkvová nať
sůl
pepř
sójová omáčka

Postup

1

Maso nakrájíme na větší kostičky a zalijeme sójovou omáčkou. Přidáme cca kávovou lžičku kari, následně dle chuti osolíme a opepříme.

2

Poté zakápneme šťávou z 1/4 citronu, zasypeme bramborovým škrobem, důkladně promícháme a v přikryté nádobě necháme odležet 30 minut při pokojové teplotě.

3

Mezitím si na pánvi si rozpustíme tuk (máslo, sádlo) a do hněda osmažíme na 1/2 kolečka nakrájenou cibuli.

4

Přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku, osolíme a přidáme kávovou lžičku sójové omáčky. Zamícháme, necháme chvíli restovat, pak přihodíme namarinované maso a za stálého míchání osmažíme tak, aby na něm vznikla hnědá kůrka.

5

Zasypeme hrstí na jemno nakrájené mrkvové natě, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a pórek, podlijeme asi 200 ml vroucí vody a dusíme pod pokličkou na mírném plameni 30 minut.

6

Poté přidáme na plátky nakrájené a oloupané žampiony a dle potřebné hustoty omáčky dovaříme maso doměka buď pod pokličkou nebo bez ní (popřípadě ještě podlijeme). Závěrem dle chuti osolíme a opepříme.

7

Podáváme s basmati nebo jasmínovou rýží

Tipy a triky

  • Všechny suroviny by měly mít při zpracování pokojovou teplotu.
  • Papriku a sójovou omáčku přidejte do cibule ještě jež se zcela osmaží. Cukry z papriky i omáčky dodají cibuli zlatavou barvu, karamelovou chuť a celé jídlo pozvednou
  • Ve fázi dušení nekolikrát vypečte vodu až na tuk ( 200 ml přilévejte po troškách a závěrem přidejte ještě třeba dalších 100 ml - dle potřeby )
Autor: Tomagrau

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč