Přírodní vepřové plátky jsou neskutečná lahůdka. Přitom úplně nenáročná na suroviny i čas. Jako přílohu doporučujeme rýži, brambory nebo hranolky.
Suroviny
Postup
Maso nakrájejte na plátky a seřízněte blánu, popřípadě ji na několika místech nařízněte, aby se plátky na pánvi nezkroutily.
Maso osolte, opepřete a obalte v mouce.
Nahřejte pánev a přidejte sádlo. Maso opečte pár minut z obou stran dozlatova a odložte stranou.
Zmírněte teplotu a do uvolněné pánve přidějte máslo a cibuli a zvolna opékejte. Když cibule zezlátne, přidejte zbytek mouky a za stálého míchání několik minut provařte.
Postupně po třetinách vlijte vývar a důkladně rozmíchejte, aby v tekutině nezůstaly hrudky.
Vraťte do pánve zpět maso a přidejte kmín. Přiveďte k varu a přikryté zvolna vařte asi 45 minut, nebo až je maso krásně měkké. Pokud se vývar mezitím vyvaří, podlívejte vodou. Pokud je ho naopak stále moc, odklopte a vařte do zhoustnutí.
Podávejte s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.
Ilustrační fotografie: Unsplash.com