Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové plátky

Vepřové plátky

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2097 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 67 g
Tuky 136 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přírodní vepřové plátky jsou neskutečná lahůdka. Přitom úplně nenáročná na suroviny i čas. Jako přílohu doporučujeme rýži, brambory nebo hranolky.

Suroviny

vepřová pečeně
sůl
pepř mletý
vepřové sádlo 1 PL
nakrájená najemno
vývar 500 ml
voda
podle potřeby
rýže dušená
nebo vařené brambory, k podávání

Postup

1

Maso nakrájejte na plátky a seřízněte blánu, popřípadě ji na několika místech nařízněte, aby se plátky na pánvi nezkroutily.

2

Maso osolte, opepřete a obalte v mouce.

3

Nahřejte pánev a přidejte sádlo. Maso opečte pár minut z obou stran dozlatova a odložte stranou. 

4

Zmírněte teplotu a do uvolněné pánve přidějte máslo a cibuli a zvolna opékejte. Když cibule zezlátne, přidejte zbytek mouky a za stálého míchání několik minut provařte.

5

Postupně po třetinách vlijte vývar a důkladně rozmíchejte, aby v tekutině nezůstaly hrudky.

6

Vraťte do pánve zpět maso a přidejte kmín. Přiveďte k varu a přikryté zvolna vařte asi 45 minut, nebo až je maso krásně měkké. Pokud se vývar mezitím vyvaří, podlívejte vodou. Pokud je ho naopak stále moc, odklopte a vařte do zhoustnutí. 

7

Podávejte s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.

Ilustrační fotografie: Unsplash.com

Autor: Sára87

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč