Žebra z pečeně s italskými bylinkami.
Suroviny
vepřová žebra
2
ks
vepřová
olivový olej panenský
6
PL
z 1 citronu
česnek
4
stroužky
drcený
rozmarýn
4
PL
čerstvý, nasekaný
šalvěj
4
PL
čerstvý, nasekaný
sůl
pepř
čerstvý, mletý
citron
1
ks
na měsíčky k podávání
chleba
1
ks
k podávání např. benátská ciabatta nizza
Postup
1
Žebra potřete směsí oleje a citronu, posypte bylinkami, solí a pepřem a všechny přísady řádně vmasírujte do masa. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte do chladničky na 2–4 hodiny marinovat.
2
Potom žebírka vyjměte a položte na gril. Přiklopte je poklopem a za občasného obracení grilujte zvolna 60–90 minut. Hotová žebírka poznáte tak, že maso lze odtáhnout asi 5 mm od konců kostí.
3
Podávejte se skrojky citronu a světlým italským chlebem.