0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žebra v toskánském stylu

Žebra v toskánském stylu

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1957 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 102 g
Tuky 158 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žebra z pečeně s italskými bylinkami.

Suroviny

žebra 2 ks
vepřová
olivový olej panenský 6 PL
citronová štáva
z 1 citronu
česnek 4 stroužky
drcený
rozmarýn 4 PL
čerstvý, nasekaný
šalvěj 4 PL
čerstvý, nasekaný
sůl
pepř
čerstvý, mletý
citron 1 ks
na měsíčky k podávání
chleba 1 ks
k podávání např. benátská ciabatta nizza

1 Žebra potřete směsí oleje a citronu, posypte bylinkami, solí a pepřem a všechny přísady řádně vmasírujte do masa. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte do chladničky na 2–4 hodiny marinovat.

2 Potom žebírka vyjměte a položte na gril. Přiklopte je poklopem a za občasného obracení grilujte zvolna 60–90 minut. Hotová žebírka poznáte tak, že maso lze odtáhnout asi 5 mm od konců kostí.

3 Podávejte se skrojky citronu a světlým italským chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit