Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žebra v toskánském stylu

Žebra v toskánském stylu

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1957 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 102 g
Tuky 158 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žebra z pečeně s italskými bylinkami.

Suroviny

vepřová
olivový olej panenský 6 PL
česnek 4 stroužky
drcený
rozmarýn 4 PL
čerstvý, nasekaný
šalvěj 4 PL
čerstvý, nasekaný
sůl
pepř
čerstvý, mletý
na měsíčky k podávání
k podávání např. benátská ciabatta nizza

Postup

1

Žebra potřete směsí oleje a citronu, posypte bylinkami, solí a pepřem a všechny přísady řádně vmasírujte do masa. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte do chladničky na 2–4 hodiny marinovat.

2

Potom žebírka vyjměte a položte na gril. Přiklopte je poklopem a za občasného obracení grilujte zvolna 60–90 minut. Hotová žebírka poznáte tak, že maso lze odtáhnout asi 5 mm od konců kostí.

3

Podávejte se skrojky citronu a světlým italským chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...