0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žebra v toskánském stylu

Žebra v toskánském stylu

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1957 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 102 g
Tuky 158 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Žebra z pečeně s italskými bylinkami.

Suroviny

žebra 2 ks
vepřová
olivový olej panenský 6 PL
citronová šťáva
z 1 citronu
česnek 4 stroužky
drcený
rozmarýn 4 PL
čerstvý, nasekaný
šalvěj 4 PL
čerstvý, nasekaný
sůl
pepř
čerstvý, mletý
na měsíčky k podávání
chleba 1 ks
k podávání např. benátská ciabatta nizza

1 Žebra potřete směsí oleje a citronu, posypte bylinkami, solí a pepřem a všechny přísady řádně vmasírujte do masa. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte do chladničky na 2–4 hodiny marinovat.

2 Potom žebírka vyjměte a položte na gril. Přiklopte je poklopem a za občasného obracení grilujte zvolna 60–90 minut. Hotová žebírka poznáte tak, že maso lze odtáhnout asi 5 mm od konců kostí.

3 Podávejte se skrojky citronu a světlým italským chlebem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč