0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová plec s kořeněnou nádivkou

Vepřová plec s kořeněnou nádivkou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vepřová plec s kořeněnou nádivkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6601 kcal
Bílkoviny 412 g
Sacharidy 174 g
Tuky 452 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečínka s kořeněnou nádivkou bude zlatým hřebem nedělního či sváteční oběda. Pokud si netroufáte na rozříznutí vepřové plece na plát, poproste o tento úkon řezníka. Nezapomeňte si pořídit také kuchyňský provázek, abyste mohli kus masa dobře svázat a nádivka zůstala na svém místě.

Suroviny

vepřová plec 2 kg
vykostěná, s kůží
sůl vločková 2 ČL
cibule 2 ks
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar kuřecí 500 ml
Na nádivku
nastrouhané
cibule červená 1 ks
nastrouhaná
šalvěj 1 hrst
lístky nasekané
žloutek 1 ks
fenyklová semínka 1 ČL
opražená nasucho
nové koření ½ ČL
mleté
salsiccia, bez střívek
strouhanka 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozehřejte troubu na 150°C (horkovzdušnou na 130°C). Položte maso na pracovní plochu a do kůže udělejte zářezy. Pak maso rozřízněte na plát, aby se rozevřelo jako kniha – můžete jej trochu naklepat, aby se srovnala výška masa. Smíchejte a rukama propracujte přísady na nádivku, osolte a opepřete.

2

Položte 4 delší kousky kuchyňského provázku na pracovní plochu. Maso položte kůží dolů na provázky a natřete na něj nádivku. Zvedněte maso po stranách, založte kolem nádivky do původního tvaru a pomocí provázků pevně svažte. Do kůže vetřete sůl.

3

Nakrájejte cibuli na silnější kolečka a vyskládejte ji na dno pekáčku. Posaďte na cibuli maso a nalijte k masu půl hrnku vody. Zakryjte alobalem a pečte 3 hodiny. 

4

Sundejte alobal a zvyšte teplotu v troubě na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Pečte další cca hodinu, nebo dokud není kůže křupavá. Pak vyjměte maso z pekáčku a nechte jej zakryté 30 minut odpočívat.

5

Na omáčku odstraňte z výpeku většinu tuku a pekáč se šťávou postavte na sporák. Zaprašte moukou a dobře rozmíchejte i se všemi přípečky. Přilijte vývar a víno a přiveďte k jemnému varu. Vařte a míchejte 10 minut, podle potřeby osolte. Podávejte s pečínkou.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč