Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové se sušenou šunkou a šalvějí
Vepřové se sušenou šunkou a šalvějí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové se sušenou šunkou a šalvějí

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2094 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 0 g
Tuky 124 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušená šunka a bylinky maso krásně ovoní.

Suroviny

kotleta 4 ks
vykostěné
šalvěj
lístky
proscciutto nebo tyrolský́ špek
olivový olej extra panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Vykostěné vepřové kotlety naklepejte nebo podélně rozřízněte. Osolte je a okořeňte čerstvě mletým pepřem. Na každý kousek masa položte pár lístků šalvěje a obalte plátkem sušené šunky (proscciutto nebo tyrolský špek).

2

Potřete panenským olivovým olejem a grilujte 4–5 minut po každé straně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...