Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové medailonky s camembertem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 84
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1719 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 7 g
Tuky 133 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medailonky zalité krémovou omáčkou z jemného sýra si oblíbí celá rodina. Vepřovou panenku s camembertem podávejte s rýží nebo třeba hranolky. Toto minutkové jídlo u vás rozhodně zaboduje na celé čáře.

Související recepty

Suroviny

panenka 400 g
pepř
suché
bylinky
sušené, např. majoránka, tymián, šalvěj (podle chuti)
na plátky, zbavený kůrky
hořčice dijonská 1 PL
sůl

Postup

1

Maso nakrájejte na zhruba dvoucentimetrové plátky, zlehka naklepejte a opepřete. Máslo rozehřejte v pánvi a medailonky po obou stranách opečte; trvá to celkem asi pět minut. Vyjměte je na talíř a udržujte v teple.

2

Do pánve vlijte víno, přiveďte k varu a odškrabujte přitom výpečky. Přilijte smetanu s bylinkami, po chvíli přidejte sýr, hořčici i šťávu, kterou pustilo opečené maso. Chvíli povařte a podle chuti dosolte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín