Medailonky zalité krémovou omáčkou z jemného sýra si oblíbí celá rodina. Vepřovou panenku s camembertem podávejte s rýží nebo třeba hranolky. Toto minutkové jídlo u vás rozhodně zaboduje na celé čáře.
Suroviny
panenka
400
g
pepř
máslo
50
g
víno bílé
50
ml
suché
smetana ke šlehání
125
ml
bylinky
sušené, např. majoránka, tymián, šalvěj (podle chuti)
camembert
120
g
na plátky, zbavený kůrky
hořčice dijonská
1
PL
sůl
Postup
1
Maso nakrájejte na zhruba dvoucentimetrové plátky, zlehka naklepejte a opepřete. Máslo rozehřejte v pánvi a medailonky po obou stranách opečte; trvá to celkem asi pět minut. Vyjměte je na talíř a udržujte v teple.
2
Do pánve vlijte víno, přiveďte k varu a odškrabujte přitom výpečky. Přilijte smetanu s bylinkami, po chvíli přidejte sýr, hořčici i šťávu, kterou pustilo opečené maso. Chvíli povařte a podle chuti dosolte.