Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové medailonky
medailonky se zampiony
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vepřové medailonky

4.8/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1189 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 18 g
Tuky 60 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté medailonky připravíte i z kuřecích nebo krůtích prsou. Přílohou může být rýže, čerstvý chléb nebo chlebové placky.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
panenka 4 plátky
silnější, každý o váze asi 200 g
malé, na plátky
paprika 2 ČL
rybízová zavařenina 2 PL
nebo rybízové želé
mandarinková šťáva asi ze 2 mandarinek
vinný ocet červený 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Vepřové osolte a opepřete.

2

Na pánvi zahřejte 1 lžíci oleje a z obou stran na něm zprudka opečte maso dozlatova (v této chvíli ještě nebude uvnitř propečené).

3

Vyjměte z pánve, vlijte zbylý olej a osmahněte na něm plátky hub do změknutí.

4

Vraťte maso do pánve a poprašte ho paprikou.

5

Do šťávy vmíchejte rybízové želé, mandarinkovou šťávu a ocet. Uveďte do varu a promíchejte, aby se želé rozpustilo.

6

Zlehka povařte asi pět minut, až vše zkřehne; v polovině doby maso obraťte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín