Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové medailonky

medailonky se zampiony
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vepřové medailonky

4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1189 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 18 g
Tuky 60 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté medailonky připravíte i z kuřecích nebo krůtích prsou. Přílohou může být rýže, čerstvý chléb nebo chlebové placky.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
panenka 4 plátky
silnější, každý o váze asi 200 g
malé, na plátky
paprika 2 ČL
rybízová zavařenina 2 PL
nebo rybízové želé
mandarinková šťáva asi ze 2 mandarinek
vinný ocet červený 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Vepřové osolte a opepřete.

2

Na pánvi zahřejte 1 lžíci oleje a z obou stran na něm zprudka opečte maso dozlatova (v této chvíli ještě nebude uvnitř propečené).

3

Vyjměte z pánve, vlijte zbylý olej a osmahněte na něm plátky hub do změknutí.

4

Vraťte maso do pánve a poprašte ho paprikou.

5

Do šťávy vmíchejte rybízové želé, mandarinkovou šťávu a ocet. Uveďte do varu a promíchejte, aby se želé rozpustilo.

6

Zlehka povařte asi pět minut, až vše zkřehne; v polovině doby maso obraťte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč