Šťavnaté medailonky připravíte i z kuřecích nebo krůtích prsou. Přílohou může být rýže, čerstvý chléb nebo chlebové placky.
Suroviny
slunečnicový olej
2
PL
panenka
4
plátky
silnější, každý o váze asi 200g
žampiony
200
g
malé, na plátky
paprika
2
ČL
rybízová zavařenina
2
PL
rybízové želé možno nahradit zavařeninou
mandarinky
2
ks
mandarinková šťáva asi ze 2 mandarinek
vinný ocet bílý
1
PL
červený
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Vepřové osolte a opepřete.
2
Na pánvi zahřejte 1 lžíci oleje a z obou stran na něm zprudka opečte maso dozlatova (v této chvíli ještě nebude uvnitř propečené).
3
Vyjměte z pánve, vlijte zbylý olej a osmahněte na něm plátky hub do změknutí.
4
Vraťte maso do pánve a poprašte ho paprikou.
5
Do šťávy vmíchejte rybízové želé, mandarinkovou šťávu a ocet. Uveďte do varu a promíchejte, aby se želé rozpustilo.
6
Zlehka povařte asi pět minut, až vše zkřehne; v polovině doby maso obraťte.