Vepřové medailonky

Vepřové medailonky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1142 kcal
Bílkoviny 126 g
Cukr 7 g
Tuky 60 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Šťavnaté medailonky připravíte i z kuřecích nebo krůtích prsou. Přílohou může být rýže, čerstvý chléb nebo chlebové placky.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
panenka 4 plátky
silnější, každý o váze asi 200g
žampiony 200 g
malé, na plátky
paprika 2 ČL
2 PL
rybízové želé možno nahradit zavařeninou
50 ml
mandarinková šťáva asi ze 2 mandarinek
vinný ocet bílý 1 PL
červený
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Vepřové osolte a opepřete. Na pánvi zahřejte 1 lžíci oleje a z obou stran na něm zprudka opečte maso dozlatova (v této chvíli ještě nebude uvnitř propečené). Vyjměte z pánve, vlijte zbylý olej a osmahněte na něm plátky hub do změknutí.

Vraťte maso do pánve a poprašte ho paprikou. Do šťávy vmíchejte rybízové želé, mandarinkovou šťávu a ocet. Uveďte do varu a promíchejte, aby se želé rozpustilo. Zlehka povařte asi pět minut, až vše zkřehne; v polovině doby maso obraťte.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit