Večeře z jednoho hrnce. Vepřové a brambory v chilli omáčce s fazolkami.
Suroviny
olivový olej
1
PL
vepřové maso
400
g
libové kostky
cibule červená
1
ks
na půlkolečka
česnek
2
na plátky
chilli sušené
špetka
drcené
kmín
1
PL
římský, mletý
paprika červená
1
ks
očištěná, na kousky
rajče
400
g
sekaná, konzerva
vývar kuřecí
400
ml
brambory
250
g
drobné, salátové, rozpůlené
fazolky zelené
100
g
zelené, mražené
koriandr čerstvý
½
nasekaný
sůl
pepř
Postup
1
1 Zahřejte lžíci olivového oleje ve velké nepřilnavé pánvi. Maso osolte a opepřete a pak rychle opečte na pánvi ze všech stran dohněda. Pak ho vyjměte z pánve, vsypte česnek a cibuli a minutu opékejte. Přidejte drcené chilli, kmín a papriku a opékejte další dvě minuty.
2 Poté do pánve vraťte maso, přelijte ho rajčaty z konzervy a vývarem. Přiveďte k varu, přidejte brambory a vařte deset až patnáct minut. Potom přidejte rozmražené fazolky a vařte ještě pět minut. Podle chuti dosolte a dopepřete a posypte koriandrem.
2 Poté do pánve vraťte maso, přelijte ho rajčaty z konzervy a vývarem. Přiveďte k varu, přidejte brambory a vařte deset až patnáct minut. Potom přidejte rozmražené fazolky a vařte ještě pět minut. Podle chuti dosolte a dopepřete a posypte koriandrem.