0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové s bramborami a zelenými fazolkami

Vepřové s bramborami a zelenými fazolkami

3.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1707 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 158 g
Tuky 65 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Večeře z jednoho hrnce. Vepřové a brambory v chilli omáčce s fazolkami.

Suroviny

olivový olej 1 PL
vepřové maso 400 g
libové kostky
cibule červená 1 ks
na půlkolečka
česnek 2
na plátky
chilli sušené špetka
drcené
kmín 1 PL
římský, mletý
paprika červená 1 ks
očištěná, na kousky
rajče 400 g
sekaná, konzerva
vývar kuřecí 400 ml
brambory 250 g
drobné, salátové, rozpůlené
fazolky zelené 100 g
zelené, mražené
koriandr čerstvý 0.5
nasekaný
sůl
pepř
1 Zahřejte lžíci olivového oleje ve velké nepřilnavé pánvi. Maso osolte a opepřete a pak rychle opečte na pánvi ze všech stran dohněda. Pak ho vyjměte z pánve, vsypte česnek a cibuli a minutu opékejte. Přidejte drcené chilli, kmín a papriku a opékejte další dvě minuty.

2
Poté do pánve vraťte maso, přelijte ho rajčaty z konzervy a vývarem. Přiveďte k varu, přidejte brambory a vařte deset až patnáct minut. Potom přidejte rozmražené fazolky a vařte ještě pět minut. Podle chuti dosolte a dopepřete a posypte koriandrem.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit