Vepřové s bramborami a zelenými fazolkami

Vepřové s bramborami a zelenými fazolkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1707 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 158 g
Tuky 65 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Večeře z jednoho hrnce. Vepřové a brambory v chilli omáčce s fazolkami.

Suroviny

olivový olej 1 PL
vepřové maso 400 g
libové kostky
cibule červená 1 ks
na půlkolečka
česnek 2
na plátky
chilli sušené špetka
drcené
kmín 1 PL
římský, mletý
paprika červená 1 ks
očištěná, na kousky
rajčata 400 g
sekaná, konzerva
vývar kuřecí 400 ml
brambory 250 g
drobné, salátové, rozpůlené
fazolky zelené 100 g
zelené, mražené
koriandr 0.5
nasekaný
sůl
pepř
1 Zahřejte lžíci olivového oleje ve velké nepřilnavé pánvi. Maso osolte a opepřete a pak rychle opečte na pánvi ze všech stran dohněda. Pak ho vyjměte z pánve, vsypte česnek a cibuli a minutu opékejte. Přidejte drcené chilli, kmín a papriku a opékejte další dvě minuty.

2
Poté do pánve vraťte maso, přelijte ho rajčaty z konzervy a vývarem. Přiveďte k varu, přidejte brambory a vařte deset až patnáct minut. Potom přidejte rozmražené fazolky a vařte ještě pět minut. Podle chuti dosolte a dopepřete a posypte koriandrem.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit