Vepřové se sladkou kůrčičkou a kuskusem

Vepřové se sladkou kůrčičkou a kuskusem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.5 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2557 kcal
Bílkoviny 166 g
Cukr 265 g
Tuky 97 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Med ve spojení s pomerančovou šťávou a hořčicí vás velmi příjemně překvapí. Chuť je naprosto dokonalá!

Suroviny

hořčice 4 ČL
ostřejší
med 3 PL
tekutý
pomerančová šťáva
trocha
vepřové maso 4 plátky
každý cca 180g, krkovice / kotleta
kuskus 300 g
bylinky
nasekané, na dochucení, nemusí být
jarní cibulka 1 svazek
tence pokrájená
vývar kuřecí 450 ml
horký
olivový olej 1 PL
rajčata 0.5
třešňová, rozčtvrcená
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Smíchejte hořčici s medem i pomerančovou šťávou a směsí z obou stran potřete plátky masa. Rozpalte gril, případně grilovací pánev. Maso grilujte po každé straně zhruba čtyři minuty a potírejte ho případnou zbylou omáčkou.

2.  Mezitím vložte do mísy kuskus spo­lu s jarní cibulkou. Do horkého vývaru nalijte lžíci oleje, zalijte jím kuskus, případně přisypte bylinky a zamíchejte. Zakryjte a počkejte asi pět minut, až se tekutina vsákne.

3. Kuskus načechrejte vidličkou, přimíchejte rajčátka, osolte a opepřete. Rozdělte směs na talíře, navrch dejte plátky masa a zalijte šťávou.

Příště to zkuste…
• s pomerančem  Smíchejte tři lžíce pomerančové zavařeniny s lžící pomerančového džusu. Maso získá lahodnou kůrčičku.
• se zeleninou  Do kuskusu přidejte s cibulkou i hrst mraženého hrášku či kukuřice.

Kouzelná přísada:
Čtyřzrnný biokuskus (pšenice, špalda, kamut a kukuřice) značky Biovita je lahůdka sám o sobě. Půl kila pořídíte
v Albiu za 95 Kč.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit