Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové se sladkou kůrčičkou a kuskusem

Vepřové se sladkou kůrčičkou a kuskusem

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2557 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 265 g
Tuky 97 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Med ve spojení s pomerančovou šťávou a hořčicí vás velmi příjemně překvapí. Chuť je naprosto dokonalá!

Suroviny

hořčice 4 ČL
ostřejší
med 3 PL
tekutý
pomerančová šťáva
trocha
každý cca 180g, krkovice / kotleta
kuskus 300 g
bylinky
nasekané, na dochucení, nemusí být
jarní cibulka 1 svazek
tence pokrájená
vývar kuřecí 450 ml
horký
olivový olej 1 PL
třešňová, rozčtvrcená
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Smíchejte hořčici s medem i pomerančovou šťávou a směsí z obou stran potřete plátky masa. Rozpalte gril, případně grilovací pánev. Maso grilujte po každé straně zhruba čtyři minuty a potírejte ho případnou zbylou omáčkou.

2

Mezitím vložte do mísy kuskus spo­lu s jarní cibulkou. Do horkého vývaru nalijte lžíci oleje, zalijte jím kuskus, případně přisypte bylinky a zamíchejte. Zakryjte a počkejte asi pět minut, až se tekutina vsákne.

3

Kuskus načechrejte vidličkou, přimíchejte rajčátka, osolte a opepřete. Rozdělte směs na talíře, navrch dejte plátky masa a zalijte šťávou.

Příště to zkuste…

  • s pomerančem  Smíchejte tři lžíce pomerančové zavařeniny s lžící pomerančového džusu. Maso získá lahodnou kůrčičku.
  • se zeleninou  Do kuskusu přidejte s cibulkou i hrst mraženého hrášku či kukuřice.

Související články

Komentáře

14.09.2014 11:37

Do kuskusu jsem přidala, bazalku, šalvěj a trochu rozinek..doplnilo to tu sladkoslanou chuť :) Díky za recept

09.10.2008 20:13
Do Kuskusu jsem dala celý svazek pažitky a ostatní zeleninu dle receptu a bylo to uuužasný :o). Jen maso jsem pekla déle,máme ho raději propečenější.
05.09.2007 08:29
Recept se nachází v č.6/06, str.11
24.07.2007 10:43
Kuskus chutnal i mojí mamince a to je co říct - stará škola :-) Teď si ho kupuje pravidelně :-))

Apetit magazín