Med ve spojení s pomerančovou šťávou a hořčicí vás velmi příjemně překvapí. Chuť je naprosto dokonalá!
Suroviny
hořčice
4
ČL
ostřejší
med
3
PL
tekutý
pomerančová šťáva
trocha
vepřové maso
4
plátky
každý cca 180g, krkovice / kotleta
kuskus
300
g
bylinky
nasekané, na dochucení, nemusí být
jarní cibulka
1
svazek
tence pokrájená
vývar kuřecí
450
ml
horký
olivový olej
1
PL
rajče
½
třešňová, rozčtvrcená
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Smíchejte hořčici s medem i pomerančovou šťávou a směsí z obou stran potřete plátky masa. Rozpalte gril, případně grilovací pánev. Maso grilujte po každé straně zhruba čtyři minuty a potírejte ho případnou zbylou omáčkou.
2
Mezitím vložte do mísy kuskus spolu s jarní cibulkou. Do horkého vývaru nalijte lžíci oleje, zalijte jím kuskus, případně přisypte bylinky a zamíchejte. Zakryjte a počkejte asi pět minut, až se tekutina vsákne.
3
Kuskus načechrejte vidličkou, přimíchejte rajčátka, osolte a opepřete. Rozdělte směs na talíře, navrch dejte plátky masa a zalijte šťávou.
Příště to zkuste…
- s pomerančem Smíchejte tři lžíce pomerančové zavařeniny s lžící pomerančového džusu. Maso získá lahodnou kůrčičku.
- se zeleninou Do kuskusu přidejte s cibulkou i hrst mraženého hrášku či kukuřice.
Komentáře
Do kuskusu jsem přidala, bazalku, šalvěj a trochu rozinek..doplnilo to tu sladkoslanou chuť :) Díky za recept