0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové se sladkou kůrčičkou a kuskusem

Vepřové se sladkou kůrčičkou a kuskusem

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2557 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 265 g
Tuky 97 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Med ve spojení s pomerančovou šťávou a hořčicí vás velmi příjemně překvapí. Chuť je naprosto dokonalá!

Suroviny

hořčice 4 ČL
ostřejší
med 3 PL
tekutý
pomerančová šťáva
trocha
vepřové maso 4 plátky
každý cca 180g, krkovice / kotleta
kuskus 300 g
bylinky
nasekané, na dochucení, nemusí být
jarní cibulka 1 svazek
tence pokrájená
vývar kuřecí 450 ml
horký
olivový olej 1 PL
třešňová, rozčtvrcená
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Smíchejte hořčici s medem i pomerančovou šťávou a směsí z obou stran potřete plátky masa. Rozpalte gril, případně grilovací pánev. Maso grilujte po každé straně zhruba čtyři minuty a potírejte ho případnou zbylou omáčkou.

2

Mezitím vložte do mísy kuskus spo­lu s jarní cibulkou. Do horkého vývaru nalijte lžíci oleje, zalijte jím kuskus, případně přisypte bylinky a zamíchejte. Zakryjte a počkejte asi pět minut, až se tekutina vsákne.

3

Kuskus načechrejte vidličkou, přimíchejte rajčátka, osolte a opepřete. Rozdělte směs na talíře, navrch dejte plátky masa a zalijte šťávou.

Příště to zkuste…

  • s pomerančem  Smíchejte tři lžíce pomerančové zavařeniny s lžící pomerančového džusu. Maso získá lahodnou kůrčičku.
  • se zeleninou  Do kuskusu přidejte s cibulkou i hrst mraženého hrášku či kukuřice.

Související články

Komentáře

Anonym

Kuskus chutnal i mojí mamince a to je co říct - stará škola :-) Teď si ho kupuje pravidelně :-))

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.11

Anonym

Do Kuskusu jsem dala celý svazek pažitky a ostatní zeleninu dle receptu a bylo to uuužasný :o). Jen maso jsem pekla déle,máme ho raději propečenější.

Lenka Erhartová

Do kuskusu jsem přidala, bazalku, šalvěj a trochu rozinek..doplnilo to tu sladkoslanou chuť :) Díky za recept

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč