Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřový řízek s kapary a šalvějovým máslem
Vepřový řízek s kapary a šalvějovým máslem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vepřový řízek s kapary a šalvějovým máslem

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1593 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 122 g
Tuky 81 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co je lepší než šťavnatý, dozlatova osmažený vepřový řízek? Šťavnatý, dozlatova osmažený vepřový řízek přelitý šalvějovým máslem. Dokud jste nevyzkoušeli, neuvěříte, jaká lahůdka to je. Nebo možná uvěříte, a v tom případě už připisujete na nákupní seznam vepřovou panenku, čerstvou šalvěj a kapary...

Suroviny

medailonky po 150 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 3 ks
1 velké, prošlehané, na namočení řízků + 2 smažená (volská oka), k podávání
strouhanka panko 100 g
strouhaný
rostlinný olej
na smažení
hlávkový salát
s jednoduchou zálivkou, k podávání
Na šalvějové máslo s kapary
šalvěj 1 hrst
kapary 1 ČL

Postup

1

Maso vložte mezi dva archy pečicího papíru a naklepejte zhruba na 0,5 cm silné plátky. Mouku a vejce dejte zvlášť do misek, mouku osolte a opepřete. Strouhanku a parmazán smíchejte v další misce a opepřete.

2

Vepřové medailonky obalte v mouce, namočte ve vejci a obalte ve strouhance. Poté je znovu namočte ve vejci a obalte ve strouhance.

3

Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte menší vrstvu oleje. Řízky osmažte dozlatova, z každé strany 2–3 minuty.

4

Mezitím rozehřejte v jiné pánvi máslo a osmažte na něm šalvějové lístky do- křupava. Poté vmíchejte kapary a nechte je v šalvějovém másle prohřát.

5

Řízky podávejte s volským okem, přelité lžící šalvějového másla s kapary. Jako přílohu servírujte salátek.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...