Co je lepší než šťavnatý, dozlatova osmažený vepřový řízek? Šťavnatý, dozlatova osmažený vepřový řízek přelitý šalvějovým máslem. Dokud jste nevyzkoušeli, neuvěříte, jaká lahůdka to je. Nebo možná uvěříte, a v tom případě už připisujete na nákupní seznam vepřovou panenku, čerstvou šalvěj a kapary...
Suroviny
Postup
Maso vložte mezi dva archy pečicího papíru a naklepejte zhruba na 0,5 cm silné plátky. Mouku a vejce dejte zvlášť do misek, mouku osolte a opepřete. Strouhanku a parmazán smíchejte v další misce a opepřete.
Vepřové medailonky obalte v mouce, namočte ve vejci a obalte ve strouhance. Poté je znovu namočte ve vejci a obalte ve strouhance.
Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte menší vrstvu oleje. Řízky osmažte dozlatova, z každé strany 2–3 minuty.
Mezitím rozehřejte v jiné pánvi máslo a osmažte na něm šalvějové lístky do- křupava. Poté vmíchejte kapary a nechte je v šalvějovém másle prohřát.
Řízky podávejte s volským okem, přelité lžící šalvějového másla s kapary. Jako přílohu servírujte salátek.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media