0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřový řízek s kapary a šalvějovým máslem

Vepřový řízek s kapary a šalvějovým máslem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vepřový řízek s kapary a šalvějovým máslem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1593 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 122 g
Tuky 81 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co je lepší než šťavnatý, dozlatova osmažený vepřový řízek? Šťavnatý, dozlatova osmažený vepřový řízek přelitý šalvějovým máslem. Dokud jste nevyzkoušeli, neuvěříte, jaká lahůdka to je. Nebo možná uvěříte, a v tom případě už připisujete na nákupní seznam vepřovou panenku, čerstvou šalvěj a kapary...

Suroviny

panenka 2 ks
medailonky po 150 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 3 ks
1 velké, prošlehané, na namočení řízků + 2 smažená (volská oka), k podávání
strouhanka panko 100 g
parmazán 25 g
strouhaný
rostlinný olej
na smažení
hlávkový salát
s jednoduchou zálivkou, k podávání
Na šalvějové máslo s kapary
máslo 30 g
šalvěj 1 hrst
kapary 1 ČL

Postup

1

Maso vložte mezi dva archy pečicího papíru a naklepejte zhruba na 0,5 cm silné plátky. Mouku a vejce dejte zvlášť do misek, mouku osolte a opepřete. Strouhanku a parmazán smíchejte v další misce a opepřete.

2

Vepřové medailonky obalte v mouce, namočte ve vejci a obalte ve strouhance. Poté je znovu namočte ve vejci a obalte ve strouhance.

3

Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte menší vrstvu oleje. Řízky osmažte dozlatova, z každé strany 2–3 minuty.

4

Mezitím rozehřejte v jiné pánvi máslo a osmažte na něm šalvějové lístky do- křupava. Poté vmíchejte kapary a nechte je v šalvějovém másle prohřát.

5

Řízky podávejte s volským okem, přelité lžící šalvějového másla s kapary. Jako přílohu servírujte salátek.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit