0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřový řízek s kapary a šalvějovým máslem

Vepřový řízek s kapary a šalvějovým máslem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vepřový řízek s kapary a šalvějovým máslem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1593 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 122 g
Tuky 81 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co je lepší než šťavnatý, dozlatova osmažený vepřový řízek? Šťavnatý, dozlatova osmažený vepřový řízek přelitý šalvějovým máslem. Dokud jste nevyzkoušeli, neuvěříte, jaká lahůdka to je. Nebo možná uvěříte, a v tom případě už připisujete na nákupní seznam vepřovou panenku, čerstvou šalvěj a kapary...

Suroviny

panenka 2 ks
medailonky po 150 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 3 ks
1 velké, prošlehané, na namočení řízků + 2 smažená (volská oka), k podávání
strouhanka panko 100 g
parmazán 25 g
strouhaný
rostlinný olej
na smažení
hlávkový salát
s jednoduchou zálivkou, k podávání
Na šalvějové máslo s kapary
máslo 30 g
šalvěj 1 hrst
kapary 1 ČL

Postup

1

Maso vložte mezi dva archy pečicího papíru a naklepejte zhruba na 0,5 cm silné plátky. Mouku a vejce dejte zvlášť do misek, mouku osolte a opepřete. Strouhanku a parmazán smíchejte v další misce a opepřete.

2

Vepřové medailonky obalte v mouce, namočte ve vejci a obalte ve strouhance. Poté je znovu namočte ve vejci a obalte ve strouhance.

3

Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte menší vrstvu oleje. Řízky osmažte dozlatova, z každé strany 2–3 minuty.

4

Mezitím rozehřejte v jiné pánvi máslo a osmažte na něm šalvějové lístky do- křupava. Poté vmíchejte kapary a nechte je v šalvějovém másle prohřát.

5

Řízky podávejte s volským okem, přelité lžící šalvějového másla s kapary. Jako přílohu servírujte salátek.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč