Smažené vepřové řízky

Smažené vepřové řízky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (23)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4127 kcal
Bílkoviny 298 g
Cukr 381 g
Tuky 144 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemné vepřové panenky zaručí, že se řízky budou na jazyku doslova rozplývat. Čerstvá strouhanka se postará o křupavost.

Suroviny

panenka 1 kg
mouka pšeničná hrubá 200 g
vejce 4 ks
sůl 1 ČL
rostlinný olej
na smažení
strouhanka 300 g
sádlo 3 PL
citron
k podávání

1 Vepřové panenky nakrájejte na asi centimetrové plátky, trochu našikmo, aby byla plocha větší. Položte je po dvou na sebe a lehce naklepejte, stačí klouby ruky. Postupně je obalujte v hrubé mouce – dobře ji přitiskněte –, ve vejcích rozšlehaných se solí a strouhance. Vrstvy vajíčka a strouhanky můžete i zopakovat.

2 Řízky pozvolna smažte ve vysoké vrstvě oleje; přidejte do něj lžíci sádla. Čas od času můžete nádobu přikrýt, aby řízky lehce ‚suflovaly‘ – obal se nadýchne. Podávejte s citronem, bramborami či kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit