Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené vepřové řízky

Smažené vepřové řízky

4/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4127 kcal
Bílkoviny 298 g
Sacharidy 381 g
Tuky 144 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné vepřové panenky zaručí, že se řízky budou na jazyku doslova rozplývat. Čerstvá strouhanka se postará o křupavost.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá 200 g
vejce 4 ks
sůl 1 ČL
rostlinný olej
na smažení
strouhanka 300 g
k podávání

Postup

1

Vepřové panenky nakrájejte na asi centimetrové plátky, trochu našikmo, aby byla plocha větší. Položte je po dvou na sebe a lehce naklepejte, stačí klouby ruky. Postupně je obalujte v hrubé mouce – dobře ji přitiskněte –, ve vejcích rozšlehaných se solí a strouhance. Vrstvy vajíčka a strouhanky můžete i zopakovat.

2

Řízky pozvolna smažte ve vysoké vrstvě oleje; přidejte do něj lžíci sádla. Čas od času můžete nádobu přikrýt, aby řízky lehce ‚suflovaly – obal se nadýchne. Podávejte s citronem, bramborami či kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín