Nedělní oběd jako dělaný. Těm, kdo se neobejdou bez brambor, je samozřejmě dopřejte.
Suroviny
Postup
V mělké míse promíchejte podmáslí, česnek, šalvěj a hořčici. Ve směsi obraťte naklepané řízky, zakryjte a dejte na 4 hodiny marinovat do chladničky.
Na salát prošlehejte v míse olej s citronovou šťávu a zálivku pořádně osolte a opepřete. Promíchejte ostatní přísady a každé zvlášť odložte.
Maso vyjměte z marinády, přebytečnou nechte okapat. Řízky lehce poprašte moukou, obraťte ve vejcích a pak obalte ve strouhance.
V pánvi s těžkým dnem rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu sádla nebo oleje na středním ohni a po dávkách usmažte řízky – 3–4 minuty z každé strany, aby byly dozlatova a uvnitř propečené.
Usmažené řízky osušte na papírových utěrkách a podávejte s klínky citronu a jablkovým salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slaná jablka: 10 nejlepších receptů(10 receptů )
- Řízek – milovaná klasika(11 receptů )