Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Podmáslový řízek s jablkovým salátem

Nedělní oběd jako dělaný. Těm, kdo se neobejdou bez brambor, je samozřejmě dopřejte. 

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT20M
Smažení 0:20
Maso

Ingredience

    • 250ml kysaného podmáslí
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 snítka šalvěje, lístky nadrobno
    • 1 lžička plnotučné nebo dijonské hořčice
    • 6 vepřových řízků po 100g
    • cca 150g hladké mouky, osolené a opepřené
    • 2–3 vejce, prošlehaná
    • čerstvá strouhanka z cca 4 rohlíků
    • sádlo nebo olej na smažení

    NA SALÁT

    • 100ml panenského olivového oleje nebo podle chuti
    • 2 lžíce citronové šťávy nebo podle chuti + klínky citronu k podávání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 hrsti pestré směsi salátových lístků (například s červenou čekankou, lollo rosso nebo jinými barevnými lístky)
    • 40g opražených vlašských ořechů, nasekaných
    • 2 červená jablka, zbavená jádřinců a nakrájená na klínky 

Příprava jídla

1 V mělké míse promíchejte podmáslí, česnek, šalvěj a hořčici. Ve směsi obraťte naklepané řízky, zakryjte a dejte na 4 hodiny marinovat do chladničky.

2 Na salát prošlehejte v míse olej s citronovou šťávu a zálivku pořádně osolte a opepřete. Promíchejte ostatní přísady a každé zvlášť odložte.

3 Maso vyjměte z marinády, přebytečnou nechte okapat. Řízky lehce poprašte moukou, obraťte ve vejcích a pak obalte ve strouhance.

4 V pánvi s těžkým dnem rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu sádla nebo oleje na středním ohni a po dávkách usmažte řízky – 3–4 minuty z každé strany, aby byly dozlatova a uvnitř propečené.

5 Usmažené řízky osušte na papírových utěrkách a podávejte s klínky citronu a jablkovým salátem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Myslivecká pečeně

Kmínový koláč plněný blaťáckým zlatem a cibulí

Tvarohový koláč s mákem

Křenové bramboráky s křenovou smetanou

Kuře na pivě

Houby na slanině s kozím sýrem

30 rychlých receptů

Slaná jablka

Přidat komentář