Podmáslový řízek s jablkovým salátem

Podmáslový řízek s jablkovým salátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3210 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 154 g
Tuky 218 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nedělní oběd jako dělaný. Těm, kdo se neobejdou bez brambor, je samozřejmě dopřejte. 

Suroviny

podmáslí 250 ml
kysané
česnek 2 stroužky
drcený
šalvěj 1 snítka
lístky nadrobno
hořčice plnotučná 1 ČL
vepřové maso 6 ks
mouka pšeničná hladká 150 g
osolená a opepřená
vejce 2 ks
prošlehaná
strouhanka
ze čtyř rohlíků
sádlo
nebo olej na smažení
Na salát
olivový olej extra panenský 100 ml
citronová štáva 2 PL
podle chuti + klínky citronu k podávání
sůl a pepř
salát 2 hrsti
směs lístků
vlašské ořechy 40 g
opražené, nasekané
jablka 2 ks
červená, na klínky 

1 V mělké míse promíchejte podmáslí, česnek, šalvěj a hořčici. Ve směsi obraťte naklepané řízky, zakryjte a dejte na 4 hodiny marinovat do chladničky.

2 Na salát prošlehejte v míse olej s citronovou šťávu a zálivku pořádně osolte a opepřete. Promíchejte ostatní přísady a každé zvlášť odložte.

3 Maso vyjměte z marinády, přebytečnou nechte okapat. Řízky lehce poprašte moukou, obraťte ve vejcích a pak obalte ve strouhance.

4 V pánvi s těžkým dnem rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu sádla nebo oleje na středním ohni a po dávkách usmažte řízky – 3–4 minuty z každé strany, aby byly dozlatova a uvnitř propečené.

5 Usmažené řízky osušte na papírových utěrkách a podávejte s klínky citronu a jablkovým salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit