Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Podmáslový řízek s jablkovým salátem

Podmáslový řízek s jablkovým salátem

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3210 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 154 g
Tuky 218 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nedělní oběd jako dělaný. Těm, kdo se neobejdou bez brambor, je samozřejmě dopřejte. 

Suroviny

kysané
česnek 2 stroužky
drcený
šalvěj 1 snítka
lístky nadrobno
hořčice plnotučná 1 ČL
osolená a opepřená
vejce 2 ks
prošlehaná
strouhanka
ze čtyř rohlíků
nebo olej na smažení
Na salát
olivový olej extra panenský 100 ml
podle chuti + klínky citronu k podávání
sůl a pepř
salát 2 hrsti
směs lístků
opražené, nasekané
červená, na klínky 

Postup

1

V mělké míse promíchejte podmáslí, česnek, šalvěj a hořčici. Ve směsi obraťte naklepané řízky, zakryjte a dejte na 4 hodiny marinovat do chladničky.

2

Na salát prošlehejte v míse olej s citronovou šťávu a zálivku pořádně osolte a opepřete. Promíchejte ostatní přísady a každé zvlášť odložte.

3

Maso vyjměte z marinády, přebytečnou nechte okapat. Řízky lehce poprašte moukou, obraťte ve vejcích a pak obalte ve strouhance.

4

V pánvi s těžkým dnem rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu sádla nebo oleje na středním ohni a po dávkách usmažte řízky – 3–4 minuty z každé strany, aby byly dozlatova a uvnitř propečené.

5

Usmažené řízky osušte na papírových utěrkách a podávejte s klínky citronu a jablkovým salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...