0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Podmáslový řízek s jablkovým salátem

Podmáslový řízek s jablkovým salátem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3210 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 154 g
Tuky 218 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nedělní oběd jako dělaný. Těm, kdo se neobejdou bez brambor, je samozřejmě dopřejte. 

Suroviny

podmáslí 250 ml
kysané
česnek 2 stroužky
drcený
šalvěj 1 snítka
lístky nadrobno
hořčice plnotučná 1 ČL
vepřové maso 6 ks
mouka pšeničná hladká 150 g
osolená a opepřená
vejce 2 ks
prošlehaná
strouhanka
ze čtyř rohlíků
sádlo
nebo olej na smažení
Na salát
olivový olej extra panenský 100 ml
citronová štáva 2 PL
podle chuti + klínky citronu k podávání
sůl a pepř
salát 2 hrsti
směs lístků
vlašské ořechy 40 g
opražené, nasekané
jablko 2 ks
červená, na klínky 

1 V mělké míse promíchejte podmáslí, česnek, šalvěj a hořčici. Ve směsi obraťte naklepané řízky, zakryjte a dejte na 4 hodiny marinovat do chladničky.

2 Na salát prošlehejte v míse olej s citronovou šťávu a zálivku pořádně osolte a opepřete. Promíchejte ostatní přísady a každé zvlášť odložte.

3 Maso vyjměte z marinády, přebytečnou nechte okapat. Řízky lehce poprašte moukou, obraťte ve vejcích a pak obalte ve strouhance.

4 V pánvi s těžkým dnem rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu sádla nebo oleje na středním ohni a po dávkách usmažte řízky – 3–4 minuty z každé strany, aby byly dozlatova a uvnitř propečené.

5 Usmažené řízky osušte na papírových utěrkách a podávejte s klínky citronu a jablkovým salátem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč