0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8091 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 1556 g
Tuky 108 g
Vláknina 399 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodnou višňovku podle tradičního receptu si můžete připravit přímo doma. Výsledkem bude skvělý višňový likér, který se výborně hodí jako aperitiv. Ovoce určitě nepřijde na zmar. Višně v rumu se skvěle hodí do dezerů a koláčů.

Suroviny

višně 3 kg
třtinový cukr 750 g
množství lze upravit podle chuti a sladkosti višní
skořice 3 ks
hřebíček 6 ks
alkohol
lze použít bílý rum, nebo domácí kořalku

Postup

1

Višně důkladně omyjte, zbavte stopek a vypeckujte.

 
2

Do velké skleněné sklenice, kterou jste sterilizovali horkou vodou, vrstvěte popstupně višně a cukr. Přidejte celou skořici a hřebíček. Pokud byste chtěli speciální chuť, můžete k ovoci přidat i puškvorec.

3

Připravené višně zalijte alkoholem. Ideální je domácí pálenka. Višně musí být zcela ponořeny. Alkohol by měl sahat asi 1 cm nad ovoce.

4

Pohár uzavřete a umístíte na slunné místo alespoň na 14 dní., ideální měsíc. Občas ovoce promíchejte, aby se cukr dokonale rozpustil.

5

Po této době likér slijte do lahví a ovoce uchovejte pro alkoholem vonící dezerty.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: marcela.said

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit