Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 1 sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8091 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 1556 g
Tuky 108 g
Vláknina 399 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodnou višňovku podle tradičního receptu si můžete připravit přímo doma. Výsledkem bude skvělý višňový likér, který se výborně hodí jako aperitiv. Ovoce určitě nepřijde na zmar. Višně v rumu přidejte do dezerů, koláčů nebo do svařáku.

Suroviny

třtinový cukr 750 g
množství lze upravit podle chuti a sladkosti višní
lze použít bílý rum, nebo domácí kořalku

Postup

1

Višně důkladně omyjte, zbavte stopek a vypeckujte.

 
2

Do velké sklenice, kterou jste sterilizovali horkou vodou, vrstvěte popstupně višně a cukr. Přidejte celou skořici a hřebíček. Pokud byste chtěli speciální chuť, můžete k ovoci přidat i puškvorec.

3

Připravené višně zalijte alkoholem. Ideální je domácí pálenka. Višně musí být zcela ponořeny. Alkohol by měl sahat asi 1 cm nad ovoce.

4

Sklenici uzavřete a umístíte na slunné místo alespoň na 14 dní, ideální měsíc. Občas ovoce promíchejte, aby se cukr dokonale rozpustil.

5

Po této době likér slijte do lahví a ovoce uchovejte pro alkoholem vonící dezerty.

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: marcela.said

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...