Lahodnou višňovku podle tradičního receptu si můžete připravit přímo doma. Výsledkem bude skvělý višňový likér, který se výborně hodí jako aperitiv. Ovoce určitě nepřijde na zmar. Višně v rumu přidejte do dezerů, koláčů nebo do svařáku.
Postup
Višně důkladně omyjte, zbavte stopek a vypeckujte.
Do velké sklenice, kterou jste sterilizovali horkou vodou, vrstvěte popstupně višně a cukr. Přidejte celou skořici a hřebíček. Pokud byste chtěli speciální chuť, můžete k ovoci přidat i puškvorec.
Připravené višně zalijte alkoholem. Ideální je domácí pálenka. Višně musí být zcela ponořeny. Alkohol by měl sahat asi 1 cm nad ovoce.
Sklenici uzavřete a umístíte na slunné místo alespoň na 14 dní, ideální měsíc. Občas ovoce promíchejte, aby se cukr dokonale rozpustil.
Po této době likér slijte do lahví a ovoce uchovejte pro alkoholem vonící dezerty.
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com