Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cibulovo-jablečné čatní

Tentokrát jsme zvolili netradiční, ale o to lepší doprovod k české klasice.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 4 skleničky po 200 ml
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Studená omáčka a dip Indická

Ingredience

    • 5 menších červených cibulí, na klínky trocha
    • rostlinného oleje
    • 2 menší jablka, zbavená jádřinců a nakrájená na kostičky
    • 2 stroužky česneku, nadrobno
    • 150 ml bílého balzamikového octa
    • 200 ml červeného vinného octa
    • 350 g hnědého cukru
    • 2 malé bobkové listy
    • 10 kuliček pepře, čerstvě rozdrcených
    • 3–4 hřebíčky
    • špetka chilli (nemusí být)

Příprava jídla

1 Cibuli opečte v pánvi na trošce oleje doměkka. Pak ji vyjměte a spolu s ostatními surovinami dejte do nerezového nebo nepoškozeného smaltovaného hrnce či rendlíku s těžkým dnem. Promíchejte a přiveďte k varu. Zmírněte oheň a za občasného zamíchání zvolna vařte, aby cibule zprůsvitněla a tekutina se skoro vypařila. Může to trvat okolo 1,5 hodiny. Správnou konzistenci lze odhadnout podle toho, že když směsí projedete vařečkou až na dno, zanechá cestičku, do níž stéká zpátky jen velmi málo tekutiny. Podávejte ke kolenům.

NĚCO NAVÍC
Čatní, které nedojíte hned, uzavřete zastudena do čisté sklenice, vydrží v chladničce nejméně týden. Když sterilizované skleničky naplníte horkým čatní a hned je zavíčkujete, vydrží v temné chladné spíži několik měsíců. Můžete je pojistit ještě zavařením 10 minut při 100°C.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z vývaru z kolena

Pečená vepřová kolena

Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

Linecký koláč s blumami

REKLAMA

Přidat komentář