Jablečná svačinka (granola s jablečným pyré)

Jablečná svačinka (granola s jablečným pyré)

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1549 kcal
Bílkoviny 48 g
Cukr 185 g
Tuky 69 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Granolu si můžete udělat dopředu a uchovat ve sklenici. Pak už jen stačí ze spíže vytáhnout jablečné pyré, z lednice tvaroh či jogurt a do minuty máte snídani nebo svačinku hotovou!

Suroviny

Na granolu
ovesné vločky 0.5 hrnek
vločky 1 hrnek
podle chuti (quinoové, amarantové, teffové, jáhlové)
máslo 50 g
rozpuštěné
sůl 1 špetka
1 hrnek
směs ořechů a semínek podle chuti (ořechy lískové či vlašské, semínka dýňová, lněná, konopná...)
třtinový cukr 0.5 hrnek
Na dokončení
3 hrnky
jablečné pyré
tvaroh 500 g
nebo bílý jogurt

1 Na granolu: Vločky, polovinu másla, sůl a ořechy promíchejte v míse, rozložte v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190°C zhruba 15 minut dozlatova, občas promíchejte.

2 Zbylé máslo vlijte do hrnce, přidejte cukr a zahřívejte a míchejte 3–5 minut. Vsypte opečenou směs z plechu a míchejte, až se začnou tvořit hrudky. Přesypte zpět na plech a nechte zcela vychladnout.

3 Do sklenic střídavě vrstvěte pečenou granolu, jablečné pyré a nakonec přidejte tvaroh nebo jogurt. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit