0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jablečná svačinka (granola s jablečným pyré)

Jablečná svačinka (granola s jablečným pyré)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jablečná svačinka (granola s jablečným pyré)

4.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3302 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 283 g
Tuky 177 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Granolu si můžete udělat dopředu a uchovat ve sklenici. Pak už jen stačí ze spíže vytáhnout jablečné pyré, z lednice tvaroh či jogurt a do minuty máte snídani nebo svačinku hotovou!

Suroviny

Na granolu
vločky 1 hrnek
jiné – podle chuti (quinoové, amarantové, teffové, jáhlové)
máslo 50 g
rozpuštěné
sůl 1 špetka
ořechy 1 hrnek
směs ořechů a semínek podle chuti (lískové oříšky, vlašské ořechy, dýňová, lněná, konopná semínka...)
třtinový cukr ½ hrnku
Na dokončení
recept na domácí viz odkaz v postupu
nebo bílý jogurt

1 Na granolu: Vločky, polovinu másla, sůl a ořechy promíchejte v míse, rozložte v tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 190°C zhruba 15 minut dozlatova, občas promíchejte.

2 Zbylé máslo vlijte do hrnce, přidejte cukr a zahřívejte a míchejte 3–5 minut. Vsypte opečenou směs z plechu a míchejte, až se začnou tvořit hrudky. Přesypte zpět na plech a nechte zcela vychladnout.

3 Do sklenic střídavě vrstvěte pečenou granolu, jablečné pyré a nakonec přidejte tvaroh nebo jogurt. Podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč