Pikantní ořechy

Pikantní ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut Velmi snadné na 500 g směsi

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3656 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 85 g
Tuky 334 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Solené arašídy nesahají naší ořechové směsi ani po kotníky. Vaši drazí si přece zaslouží něco… dokonalého!

Suroviny

ořechy 500 g
směs podle vaší chuti (vlašské, para a pekanové ořechy, kešú, arašídy – všechny vyloupané + celé neloupané mandle)
máslo 1 PL
sůl 2 ČL
hnědý cukr 2 ČL
nemusí být
chilli sušené 0.5 ČL
rozmarýn 1 PL
čerstvý, nasekaný

1 Ořechy smíchejte a rozložte na plech. Deset minut je pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů, aby mírně zhnědly a rozvoněly se. Občas je promíchejte, ať se nepřipálí.

2 Rozpusťte máslo a ve větší misce ho smíchejte s ostatními přísadami. Přisypte horké ořechy a promíchejte. Vychladlé rozdělte do skleniček. Uložte do chladu a snězte do týdne, ale nejlépe hned.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Komentáře

Anonym

s klidnym svedomim jen tem, co maji bud termiti metabolismus nebo extra silnou vuli. Brutalne neodolatelna kaloricka bomba.

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit