Novoroční vývar musí mít sílu, dopřejte mu čas a táhněte jej co nejdéle.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Oháňku narovnejte do pekáčku, přelijte olejem, vsyp- te koření, zeleninu a cibuli a vložte do trouby. Pečte zhruba půl hodiny a během pečení občas promíchejte, aby se vše pěkně opeklo.
Pekáč vyndejte z trouby a slijte tuk. Maso vložte do hrnce, ve kterém budete vařit vývar. Pekáček postavte na plotnu na mírný plamen. Protlak rozmíchejte s vínem, přilijte do pekáčku, promíchejte a restujte, aby zelenina zkaramelizovala a víno se odpařilo. Poté vše z pekáčku přesuňte k masu.
Do hrnce přilijte studenou vodu, pomalu přiveďte k varu a na velmi mírném plameni nechte táhnout alespoň 4 hodiny. Pěnu sbírejte. Poté vývar sceďte přes plátýnko.
Mrkev s petrželí orestujte na másle, přidejte pórek a vše zalijte vývarem. Přiveďte pomalu k varu. Dětskou krupičku prošlehejte s vejci a mlékem, osolte a přes vidličku nebo hrubé struhadlo vlijte do polévky. Krátce zavařte. Nakonec přidejte obrané maso.