Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vývar s kapáním

Vývar s kapáním

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5293 kcal
Bílkoviny 377 g
Sacharidy 148 g
Tuky 447 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Novoroční vývar musí mít sílu, dopřejte mu čas a táhněte jej co nejdéle.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
divoké koření
8 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy
kořenová zelenina 700 g
cca 2 mrkve, 2 petržele, 1/2 bulvy celeru), nakrájené na kousky
neoloupaná a nakrájená na čtvrtky
Na kapání
8 PL
dětská krupička
vejce 4 ks
sůl špetka
Na dokončení
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
petržel 2 ks
nakrájená na kostičky
1 ks
pór nakrájený na proužky, čerstvá petrželka

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Oháňku narovnejte do pekáčku, přelijte olejem, vsyp- te koření, zeleninu a cibuli a vložte do trouby. Pečte zhruba půl hodiny a během pečení občas promíchejte, aby se vše pěkně opeklo.

2

Pekáč vyndejte z trouby a slijte tuk. Maso vložte do hrnce, ve kterém budete vařit vývar. Pekáček postavte na plotnu na mírný plamen. Protlak rozmíchejte s vínem, přilijte do pekáčku, promíchejte a restujte, aby zelenina zkaramelizovala a víno se odpařilo. Poté vše z pekáčku přesuňte k masu.

3

Do hrnce přilijte studenou vodu, pomalu přiveďte k varu a na velmi mírném plameni nechte táhnout alespoň 4 hodiny. Pěnu sbírejte. Poté vývar sceďte přes plátýnko.

4

Mrkev s petrželí orestujte na másle, přidejte pórek a vše zalijte vývarem. Přiveďte pomalu k varu. Dětskou krupičku prošlehejte s vejci a mlékem, osolte a přes vidličku nebo hrubé struhadlo vlijte do polévky. Krátce zavařte. Nakonec přidejte obrané maso.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín