0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vývar s kapáním

Vývar s kapáním

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5293 kcal
Bílkoviny 377 g
Sacharidy 148 g
Tuky 447 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Novoroční vývar musí mít sílu, dopřejte mu čas a táhněte jej co nejdéle.

Suroviny

oháňka 1,5 kg
slunečnicový olej 2 PL
divoké koření
8 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy
kořenová zelenina 700 g
cca 2 mrkve, 2 petržele, 1/2 bulvy celeru), nakrájené na kousky
cibule 2 ks
neoloupaná a nakrájená na čtvrtky
rajčatový protlak 4 PL
Na kapání
8 PL
dětská krupička
vejce 4 ks
mléko 8 PL
sůl špetka
Na dokončení
mrkev 1 ks
nakrájená na kostičky
petržel 2 ks
nakrájená na kostičky
máslo 1 PL
1 ks
pór nakrájený na proužky, čerstvá petrželka

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Oháňku narovnejte do pekáčku, přelijte olejem, vsyp- te koření, zeleninu a cibuli a vložte do trouby. Pečte zhruba půl hodiny a během pečení občas promíchejte, aby se vše pěkně opeklo.

2 Pekáč vyndejte z trouby a slijte tuk. Maso vložte do hrnce, ve kterém budete vařit vývar. Pekáček postavte na plotnu na mírný plamen. Protlak rozmíchejte s vínem, přilijte do pekáčku, promíchejte a restujte, aby zelenina zkaramelizovala a víno se odpařilo. Poté vše z pekáčku přesuňte k masu.

3 Do hrnce přilijte studenou vodu, pomalu přiveďte k varu a na velmi mírném plameni nechte táhnout alespoň 4 hodiny. Pěnu sbírejte. Poté vývar sceďte přes plátýnko.

4 Mrkev s petrželí orestujte na másle, přidejte pórek a vše zalijte vývarem. Přiveďte pomalu k varu. Dětskou krupičku prošlehejte s vejci a mlékem, osolte a přes vidličku nebo hrubé struhadlo vlijte do polévky. Krátce zavařte. Nakonec přidejte obrané maso.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč