Až knedlíčky ochutnáte, jiné už vařit nebudete. Příště je můžete dochutit i česnekem.
Suroviny
Postup
Nejdříve udělejte hmotu na knedlíčky. Osmahněte na tuku cibuli a opékejte ji na mírném ohni dosklovita.
Přidejte rozdrobené droždí a nechte ho na mírném ohni rozpustit. Dále opékejte, dokud se droždí opět nespojí a tuk se neoddělí. Vsypte mouku, krátce osmahněte a stáhněte z ohně, směs dejte do misky a nechte zchladnout.
Pak vmíchejte vejce, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby hmota byla vláčná, ale ne tuhá. Vytvarujte malé knedlíčky.
V hrnci rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm zeleninu (kromě hrášku) a cibuli. Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte snítku libečku a přiveďte k varu.
Povařte 10 minut, přidejte hrášek, a jakmile se začne polévka vařit, vložte knedlíčky.
Vařte asi 3 minuty, dokud knedlíčky nevyplavou, podle potřeby polévku ještě dochuťte a podávejte posypané bylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česká kuchyně – polévky: 39 tradičních českých receptů(39 receptů)
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů)
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů)
- 21 ověřených receptů na vývary, které vás zahřejí i uzdraví (21 receptů)
Komentáře
Polievka je vynikajuca! Recept sa mi velmi hodil,kedze som mala vsetku zeleninu v zahrade. Knedlicky chutia naozaj vyborne a do polievky sa skvele hodia. Tato polievocka velmi chutila aj mojej takmer 15mesacnej dcerke! Odporucam vsetkym mamuckam :)