Pod sněhovou peřinou: 24 receptů z vaječného bílku
Inspirujte se zimou. Proč by měly sněhové závěje zdobit jen hory? Pořádnou sněhovou nadílku si zaslouží i sladké dezerty.
Bělostný sníh z bílků tvoří základ sladkého pečení. Moučníky jsou díky němu nadýchané a pusinky křehké a křupavé. Umíte sníh správně vyšlehat?
- Pro přípravu sněhu z bílků použijte čistou, suchou nádobu.
- Pro důkladné odmaštění ji můžete zlehka vytřít citronem.
- Při oddělování žloutků od bílků dbejte, aby se do bílků nedostala příměs žloutku.
- Než začnete bílky šlehat, přidejte k nim špetku soli, sody nebo vinného kamene. Bílky díky tomu zaručeně vyšleháte do nadýchaného sněhu.
- Začněte šlehat nejprve na nižší obrátky a postupně přidávejte rychlost. Pro přípravu zasněžených dezertů vyšlehejte bílky do pevné, husté pěny.
- Při vytažení tvoří metly v bělostném sněhu špičky.
Povedlo se? Iluze zimní pohádky je nyní dokonalá!