Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pod sněhovou peřinou: 24 receptů z vaječného bílku

Pod sněhovou peřinou: 24 receptů z vaječného bílku
ZDROJ: Charles Deluvio/Unsplash

Inspirujte se zimou. Proč by měly sněhové závěje zdobit jen hory? Pořádnou sněhovou nadílku si zaslouží i sladké dezerty. 

Bělostný sníh z bílků tvoří základ sladkého pečení. Moučníky jsou díky němu nadýchané a pusinky křehké a křupavé. Umíte sníh správně vyšlehat?

  • Pro přípravu sněhu z bílků použijte čistou, suchou nádobu.
  • Pro důkladné odmaštění ji můžete zlehka vytřít citronem.
  • Při oddělování žloutků od bílků dbejte, aby se do bílků nedostala příměs žloutku.
  • Než začnete bílky šlehat, přidejte k nim špetku soli, sody nebo vinného kamene. Bílky díky tomu zaručeně vyšleháte do nadýchaného sněhu.
  • Začněte šlehat nejprve na nižší obrátky a postupně přidávejte rychlost. Pro přípravu zasněžených dezertů vyšlehejte bílky do pevné, husté pěny.
  • Při vytažení tvoří metly v bělostném sněhu špičky.

Povedlo se? Iluze zimní pohádky je nyní dokonalá!