Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Snadné 3-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 655 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 100 g
Tuky 12 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovocné knedlíky jako stvořené pro ty, kdo se vyhýbají mléku, i pro rozené experimentátory.

Suroviny

tofu 250 g
neochucené, nastrouhané
strouhanka 3 PL
čerstvá
sůl 1 špetka
+ další na osolení vody

Postup

1

Zpracujte 250 g nastrouhaného neochuceného tofu s cca 75 ml rýžového nápoje. Přisypte 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce krupice a 2–3 lžíce čerstvé strouhanky, špetku soli, vypracujte tvarovatelné těsto. Konzistenci dolaďujte rýžovým mlékem a strouhankou.

 
2

Mokrýma rukama obalujte jahody splácnutým těstem o cca stejném objemu.

 
3

Vařte v lehce osolené vodě, až vyplavou, povařte ještě 1–2 minuty. Vylovte, jezte s jahodami rozmačkanými s cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín