0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Knedlíky tofu & dvojí jahody

Knedlíky tofu & dvojí jahody

4.3/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Snadné 3-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 655 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 100 g
Tuky 12 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovocné knedlíky jako stvořené pro ty, kdo se vyhýbají mléku, i pro rozené experimentátory.

Suroviny

tofu 250 g
neochucené, nastrouhané
mouka pšeničná hladká 3 PL
strouhanka 3 PL
čerstvá
sůl 1 špetka
+ další na osolení vody
moučkový cukr

Postup

1

Zpracujte 250 g nastrouhaného neochuceného tofu s cca 75 ml rýžového nápoje. Přisypte 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce krupice a 2–3 lžíce čerstvé strouhanky, špetku soli, vypracujte tvarovatelné těsto. Konzistenci dolaďujte rýžovým mlékem a strouhankou.

 
2

Mokrýma rukama obalujte jahody splácnutým těstem o cca stejném objemu.

 
3

Vařte v lehce osolené vodě, až vyplavou, povařte ještě 1–2 minuty. Vylovte, jezte s jahodami rozmačkanými s cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč