Knedlíky tofu & dvojí jahody

Knedlíky tofu & dvojí jahody

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 (22)
Do hodiny Snadné 3-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 655 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 100 g
Tuky 12 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovocné knedlíky jako stvořené pro ty, kdo se vyhýbají mléku, i pro rozené experimentátory.

Související články

Suroviny

tofu 250 g
neochucené, nastrouhané
rýžové mléko 75 ml
mouka pšeničná hladká 3 PL
krupice 2 PL
strouhanka 3 PL
čerstvá
sůl 1 špetka
+ další na osolení vody
jahody
moučkový cukr

1 Zpracujte 250 g nastrouhaného neochuceného tofu s cca 75 ml rýžového nápoje. Přisypte 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce krupice a 2–3 lžíce čerstvé strouhanky, špetku soli, vypracujte tvarovatelné těsto. Konzistenci dolaďujte rýžovým mlékem a strouhankou.

2 Mokrýma rukama obalujte jahody splácnutým těstem o cca stejném objemu.

3 Vařte v lehce osolené vodě, až vyplavou, povařte ještě 1–2 minuty. Vylovte, jezte s jahodami rozmačkanými s cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit