Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené těstoviny s tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2419 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 259 g
Tuky 82 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny a tuňáka v konzervě máme ve spíži vždy v zásobě. Lze z nich totiž v rekordním čase stvořit skvělý oběd nebo večeři. Těstoviny s tuňákem jsou skvělé i zastudena, my ovšem máme slabost pro zapečenou verzi se zlatavou sýrovou krustou. 

Suroviny

penne 300 g
nebo jiné krátké těstoviny
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
+ navíc na vymazání
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
prolisované
paprika mletá uzená 2 ČL
nakrájená na kostičky
tuňák (konzerva) 240 g
1 konzerva
nastrouhaný

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu al dente, pak sceďte.

2

V pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli dosklovita. Přidejte prolisovaný česnek a 1 lžičku mleté uzené papriky a opékejte ještě asi minutu do rozvonění. Zesilte oheň, vhoďte kostičky cukety a opékejte dalších 3–5 minut, až začne cuketa zlátnout.

3

Obsah pánve zalijte krájenými rajčaty z konzervy, přidejte tuňáka, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, aby se omáčka zredukovala. Pak stáhněte z ohně a vmíchejte uvařené těstoviny.

4

Zapékací misky vymažte olivovým olejem a přemístěte do nich těstovinovou směs. Rovnoměrně posypte strouhaným ementálem a 1 lžičkou mleté uzené papriky, vložte do trouby a pečte asi 10 minut, až začne sýr bublat a zlátnout.

NĚCO NAVÍC
Zapečené těstoviny jsou ideálním pokrmem k mražení. Nechte je úplně vychladnout a po porcích zamrazte. Takto je můžete skladovat až 3 měsíce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín