Těstoviny a tuňáka v konzervě máme ve spíži vždy v zásobě. Lze z nich totiž v rekordním čase stvořit skvělý oběd nebo večeři. Těstoviny s tuňákem jsou skvělé i zastudena, my ovšem máme slabost pro zapečenou verzi se zlatavou sýrovou krustou.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu al dente, pak sceďte.
V pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli dosklovita. Přidejte prolisovaný česnek a 1 lžičku mleté uzené papriky a opékejte ještě asi minutu do rozvonění. Zesilte oheň, vhoďte kostičky cukety a opékejte dalších 3–5 minut, až začne cuketa zlátnout.
Obsah pánve zalijte krájenými rajčaty z konzervy, přidejte tuňáka, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, aby se omáčka zredukovala. Pak stáhněte z ohně a vmíchejte uvařené těstoviny.
Zapékací misky vymažte olivovým olejem a přemístěte do nich těstovinovou směs. Rovnoměrně posypte strouhaným ementálem a 1 lžičkou mleté uzené papriky, vložte do trouby a pečte asi 10 minut, až začne sýr bublat a zlátnout.
NĚCO NAVÍC
Zapečené těstoviny jsou ideálním pokrmem k mražení. Nechte je úplně vychladnout a po porcích zamrazte. Takto je můžete skladovat až 3 měsíce.