Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené těstoviny s tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2419 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 259 g
Tuky 82 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny a tuňáka v konzervě máme ve spíži vždy v zásobě. Lze z nich totiž v rekordním čase stvořit skvělý oběd nebo večeři. Těstoviny s tuňákem jsou skvělé i zastudena, my ovšem máme slabost pro zapečenou verzi se zlatavou sýrovou krustou. 

Suroviny

penne 300 g
nebo jiné krátké těstoviny
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
+ navíc na vymazání
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
prolisované
paprika mletá uzená 2 ČL
nakrájená na kostičky
tuňák (konzerva) 240 g
1 konzerva
nastrouhaný

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu al dente, pak sceďte.

2

V pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli dosklovita. Přidejte prolisovaný česnek a 1 lžičku mleté uzené papriky a opékejte ještě asi minutu do rozvonění. Zesilte oheň, vhoďte kostičky cukety a opékejte dalších 3–5 minut, až začne cuketa zlátnout.

3

Obsah pánve zalijte krájenými rajčaty z konzervy, přidejte tuňáka, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, aby se omáčka zredukovala. Pak stáhněte z ohně a vmíchejte uvařené těstoviny.

4

Zapékací misky vymažte olivovým olejem a přemístěte do nich těstovinovou směs. Rovnoměrně posypte strouhaným ementálem a 1 lžičkou mleté uzené papriky, vložte do trouby a pečte asi 10 minut, až začne sýr bublat a zlátnout.

NĚCO NAVÍC
Zapečené těstoviny jsou ideálním pokrmem k mražení. Nechte je úplně vychladnout a po porcích zamrazte. Takto je můžete skladovat až 3 měsíce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč