Zapékané těstoviny jsou vždy sázka na jistotu. Jsou vydatné a v pohodě zasytí celou rodinu! Zapéct je můžete s čímkoli máte rádi, my tentokrát zvolily oblíbenou kombinaci rajčatové omáčky, oliv a tuňáka.
NĚCO NAVÍC
Doporučujeme tuňáka v olivovém oleji či vlastní šťávě. Lze použít i více menších konzerv, celkově je potřeba cca 260g pevného podílu.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly mírně nedovařené. Dobře sceďte. Vraťte do hrnce.
Mezitím rozehřejte olej v hlubší pánvi na silnějším ohni. Vsypte cibuli a česnek, míchejte 3 minuty, aby mírně zezlátly, ale česnek se nespálil a nezhořkl. Přidejte passatu, sušené bylinky, cukr podle chuti a 1 lžičku soli. Opepřete a přidejte chilli vločky, chcete-li. Přiveďte k mírnému varu. Zmírněte oheň a vařte 3 minuty.
Pak směsí přelijte těstoviny v hrnci, přidejte olivy a tuňáka, promíchejte. Směs rozprostřete do zapékací mísy o objemu cca 3 litry. Posypte oběma druhy sýra. Pečte 25 minut, aby se sýr roztekl a zezlátl. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.
NĚCO NAVÍC
Doporučujeme tuňáka v olivovém oleji či vlastní šťávě. Lze použít i více menších konzerv, celkově je potřeba cca 260g pevného podílu.