0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené žampiony s kozím sýrem

Zapečené žampiony s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené žampiony s kozím sýrem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 904 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 67 g
Tuky 31 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysoce efektní jídlo pro vegetariány, jehož příprava zabere jen 10 minut vašeho času.

Suroviny

žampiony 8 ks
kloboučky
sůl
tymián 8 snítek
víno bílé 200 ml
kozí sýr 100 g
měkký
jarní cibulka 3 ks
nasekaná
bazalka 1 ČL
olej 1 ČL
řeřicha
k podávání

1 Do pekáče narovnejte 8 žampionových klobouků, osolte, přidejte 8 snítek tymiánu, zalijte 200 ml bílého vína a pod alobalem pečte 15–20 minut. V misce smíchejte 100 g měkkého kozího sýra, 3 nasekané jarní cibulky, lžíci bazalky a lžičku oleje.

2 Naplňte žampiony a pečte 10 minut. Podávejte s řeřichou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

Anonym

Toto jedlo som pripravoval podla receptu a bola to jedna velka hroza. Chute absolutne neprepojene a sampiony dostali pri duseni s vinom a tymianom cudnu pachut.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit