Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené žampiony s kozím sýrem
Zapečené žampiony s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené žampiony s kozím sýrem

4.2/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 904 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 67 g
Tuky 31 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysoce efektní jídlo pro vegetariány, jehož příprava zabere jen 10 minut vašeho času.

Suroviny

kloboučky
sůl
tymián 8 snítek
měkký
jarní cibulka 3 ks
nasekaná
bazalka 1 ČL
olej 1 ČL
řeřicha
k podávání

Postup

1

Do pekáče narovnejte 8 žampionových klobouků, osolte, přidejte 8 snítek tymiánu, zalijte 200 ml bílého vína a pod alobalem pečte 15–20 minut. V misce smíchejte 100 g měkkého kozího sýra, 3 nasekané jarní cibulky, lžíci bazalky a lžičku oleje.

2

Naplňte žampiony a pečte 10 minut. Podávejte s řeřichou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

15.12.2009 17:16
Toto jedlo som pripravoval podla receptu a bola to jedna velka hroza. Chute absolutne neprepojene a sampiony dostali pri duseni s vinom a tymianom cudnu pachut.

Apetit magazín