Omeleta se žampiony, kozím sýrem a bylinkami je ideální snídaně pro nedělní ráno. Anebo rychlá večeře ve všední den.
Suroviny
Postup
Rozmíchejte sýr a jogurt dohladka a případně dochuťte solí a pepřem.
V nepřilnavé pánvi s kovovou rukojetí o průměru 20 cm rozehřejte máslo, vhoďte pokrájené žampiony, tymián, osolte, opepřete a opékejte 3–4 minuty dozlatova. Vyjměte a udržujte horké.
V míse prošlehejte žloutky, smetanu, sůl i pepř. Zvlášť ušlehejte z bílků pevný sníh. Pomocí kovové lžíce sníh vmíchejte do žloutkové směsi.
Rozehřejte gril v troubě. Vraťte pánev na oheň a nalijte do ní olej. Vlijte vaječnou směs a bez míchání nechte smažit asi minutu, nebo až spodní vrstva ztuhne. Vložte pánev i s omeletou pod rozehřátý gril a pečte tři až čtyři minuty, až nabude a zezlátne.
Omeletu opatrně sesuňte na talíř, půlku pomažte sýrovou směsí a přeložte. Při podávání ozdobte žampiony.