Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omeleta se žampiony a sýrovým krémem
Omeleta se žampiony a sýrovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeleta se žampiony a sýrovým krémem

2.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1275 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 18 g
Tuky 104 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omeleta se žampiony, kozím sýrem a bylinkami je ideální snídaně pro nedělní ráno. Anebo rychlá večeře ve všední den.

Suroviny

lze nahradit sýrem feta
malé, hnědé
tymián 1 PL
čerstvý, sekaný
vejce 4 ks
oddělené bílky a žloutky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL

Postup

1

Rozmíchejte sýr a jogurt dohladka a případně dochuťte solí a pepřem.

2

V nepřilnavé pánvi s kovovou rukojetí o průměru 20 cm rozehřejte máslo, vhoďte pokrájené žampiony, tymián, osolte, opepřete a opékejte 3–4 minuty dozlatova. Vyjměte a udržujte horké.

3

V míse prošlehejte žloutky, smetanu, sůl i pepř. Zvlášť ušlehejte z bílků pevný sníh. Pomocí kovové lžíce sníh vmíchejte do žloutkové směsi.

4

Rozehřejte gril v troubě. Vraťte pánev na oheň a nalijte do ní olej. Vlijte vaječnou směs a bez míchání nechte smažit asi minutu, nebo až spodní vrstva ztuhne. Vložte pánev i s omeletou pod rozehřátý gril a pečte tři až čtyři minuty, až nabude a zezlátne.

5

Omeletu opatrně sesuňte na talíř, půlku pomažte sýrovou směsí a přeložte. Při podávání ozdobte žampiony.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...